Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

İki Tarih Buluştu (THK ve Cumhuriyet Kenti Karabük)

İki Tarih Buluştu (THK ve Cumhuriyet Kenti Karabük)
 

THK Genel Başkanı Sayın Yusuf Güngör ve Karabük Valisi Sayın Can Direkçi


Dün(21 Şubat 2008) sabah saat 08.30’da, Ankara’dan hareket ettik. Şoförümüz Ali Çelikçi’nin yönetimindeki araçla, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Sayın Yusuf Güngör ve İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Salim Kaya ile birlikte.

Uzun yıllardır görmeye hasret kaldığımız ve yol boyunca seyri doyumsuz kar görüntüleri eşliğinde süren yolculuğumuzda keyfimi kaçıran tek şey, sevgili karımın bir gece öncesinden, yol için hazırladıklarını evde unutmuş olmamdı. Bu hazırlıkların içinde en önemli olanı ise güneş gözlüğümdü. Çocukluktan bu yana ışık duyarlılığı nedeniyle, hep sıkıntı yaşadım. Yaşlandıktan sonra da bu sıkıntılarım bir hayli arttı.

Aracın içinde bulunduğumuz sürece, camların kırdığı, parlak güneşin ışığı pek fazla etkilemiyormuş gibi gelse de, gözlerimde kaşınmalar ve yaşlanmalar başlamıştı bile. Gerede yakınlarında verdiğimiz mola, gözlerimde başlayan rahatsızlığın tuzu biberi oldu. Güneşin inanılmaz parlaklığı ve etrafımızdaki dağları kaplamış bembeyaz kar örtüsünden yansıması ile korktuğum şey de başıma geldi.

Bir son dakika çağrısı ile İstanbul’da çalıştığı holdingin merkezine toplantıya gitmek zorunda olan, THK Safranbolu Şube Başkanı ve THK Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Sayın Mustafa San ile Gerede’de yakınlarında verdiğimiz bu molada bir çay içimliği konuşma olanağını bulabildik. Ne yazık ki, Biz Karabük ve Safranbolu’ya doğru giderken, O İstanbul’a gidiyordu.

Kent girişinde, Türk Hava Kurumu Karabük Şubesi Başkanı Sayın Cihan Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Karabük ve Safranbolu Şube saymanlarımız, havacılığa gönül vermiş gençler ve çok sayıda yerel basın mensubundan oluşan gurup tarafından karşılandık.

Saat tam 11.00’de, Karabük İlimizin genç Vali yardımcısı bizi Karabük Valiliği girişinde karşıladığında; Şişmiş ve kan çanağına dönmüş gözleri ve sürekli ağlayan bir konuklarının olmasına bir hayli şaşırmış olmalı.

Karabük, 6 Haziran 1995 tarihinde ülkemizin 78. İli olmuş.

13 haneli bir köy altı yerleşim birimi iken, Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle 3 Nisan 1937 günü temeli atılan, Demir Çelik Fabrikaları ile Cumhuriyetin ağır sanayi hamlesinin de başladığı yer olan Karabük; 157.756 kişilik kent, 67.653 kişilik kırsal alanda yerleşik bir nüfus ve beş ilçesi ile artık bir il merkezi.

İlk ziyaret yerimiz olan Karabük Valiliği’nde, Güler yüzlü, konuk sever Karabük Valimiz Sayın Can Direkçi odasının kapısında karşıladı bizleri. Yanında, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayın İbrahim Gülpınar ve İl Emniyet Müdür Sayın Zekeriya Kahraman’la birlikte.

Sayın Vali Direkçi’nin, Karabük tarihi ve kentin gelişmelerini anlatmasının ardından, THK Genel Başkanı Yusuf Güngör’de Kurum hakkında bilgi verdi.

2007 Yılı kurban bayramında, Karabük’te toplanan deri gelirlerinin %50’si tutarında ki çek; Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına Sayın Valimize, Genel Başkanımız tarafından teslim edildi.

Sayın Vali, THK ile birlikte çok güzel etkinlikler yapacağına olan inancını sıklıkla vurguladı, Karabük ve Karabüklüler için bir onur günü olan 3 Nisan gününü birlikte kutlamayı önerdi. Bu günün tüm ülkede hatırlanacak etkinlikle kutlanmasına özen gösterdiklerini, hatta Dünya Paraşüt Şampiyonası’nın Karabük’te yapılması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Hep birlikte Polis Evi’nde yenilen öğle yemeği sonrası, Türk Hava Kurumu Karabük Şube binasına geçildi. Çalışmalar hakkında şube bilgilendirmelerini ve ardından havacılığa gönül vermiş gençleri dinledik. Onların havacılık tutkusu ve heyecanı bizleri de sardı.

İkinci durağımız, UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmış, Dünya Tarihi Kentler Birliği tarafından dünyanın en iyi korunan 20 kentinden biri olarak seçilmiş, Karabük İlimizin tarih kokan İlçesi Safranbolu idi.

Safranbolu Kaymakamımız Sayın İzzettin Küçük’ü ziyaret ettik öncelikle ve 2007 yılında Safranbolu’da toplanan kurban derisi gelirlerinin %50’si tutarındaki çeki teslim ettik. Aynı zamanda Safranbolu Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma başkanı olan Sayın Kaymakamımızın ikramı, safranlı lokumların eşliğinde çaylarımızı içerken, Safranbolu’nun tarihini, bu gününü dinledik. Türk Hava Kurumu’nu anlattık.

Son uğrak yerimiz Türk Hava Kurumu Safranbolu şubesi oldu. Karabük THK Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Safranbolu Şubemiz yöneticileri, Şubelerimizin Saymanları, Model Uçak Rehber Öğretmenlerimiz, Şubede açılan Model Uçak Kursu öğrencisi gençlerimiz, THK çeşitli kurslarına katılmış, gökyüzünü tanımış, gökyüzü tutkunu olmuş Safranbolulu Gençlerle vaktin nasıl da geçtiğini anlayamadığımız bir sohbete koyulduk.

Dönüş vaktimiz gelmişti. Oysa programda Safranbolu Tarihi Evleri gezisi ve alış veriş de vardı. Ne yazık ki vakit kalmamıştı.

Dün, 21 Şubat 2008 Perşembe günü, İki tarih buluştu. Türk Hava Kurumu ve Cumhuriyet Kenti Karabük. Her ikisi de kurucularına olan minnet duyguları ile bir birine sarıldı. Bir daha hiç ayrılmamak üzere..

Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..