Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

İki türlü başörtüsü problemi

İki türlü başörtüsü problemi
 

Hükümetimizin başörtüsü ile ilgili yasağı kaldırmak için attığı adım bazı çevrelerde destek bulurken bazı çevrelerde rahatsızlık yaratmıştır. Bu yazımda başörtüsü problemini gerçekte kimlerin problemi miymiş onu inceleyeceğim.

Başına başörtüsü takan insanların mağduriyeti bu güne kadar “başörtüsü problemi” olarak adlandırıldı. Yalnız konu üzerinde biraz düşünüp, şöyle basına bir göz atınca problemin aslında bir değil iki olduğunu siz de görebilirsiniz. Birincisi hepimizin bildiği ve yukarıda tanımlanan problemdir. İkincisi ise başörtüsüne kafasını takmış kişilerin problemidir. Bana göre ikinci problemin birincisinden daha vehim ve acil olarak çözülmesi gerekmektedir. Konu ne yazık ki iki siyasi cephenin de rant kuyusu olmuştur. Bir taraf başörtüsüne karşı olmakla Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak arasında bir bağ kurmuşken, diğer taraf bu güne kadar konunun çözülmesi için ortaya herhangi bir teklif koyamamakla birlikte sürekli bu problem üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışmışlardır.

CHP milletvekili Gürdal Mumcu’nun konu ile ilgili açıklaması gerçekten ibret vericidir.

''AKP, ilk kez üniversitelerde kadın ve erkek ayrımı yapmaya başladı. AKP ve MHP, üniversitelere gidecek kadın ve erkeği ayrı konuma indirgeyen, onları üniversitede öğrenci değil, kadın ve erkek olarak görmek isteyen bir zihniyeti parlamentoda sergiliyor. AKP ve MHP, devletin başına türbanı örtmek istiyorlar. Sizin aracılığınızla AKP ve MHP'nin kurmaylarına sormak istiyorum: Anlaştıkları metnin oluşmasında acaba hangi ulemanın görüşlerini aldılar? Bu ulemanın görüşleri, onları ne ölçüde bağlıyor?''

Bu bir siyasi parti mensubunun söyleyeceği en son şey olmalı bence. Üniversitede okuyan öğrencileri ilköğretim öğrencileri gibi görmekte onların birer birey olduğunu, bireysel talepleri olabileceğini kesinlikle kabul etmeyen, onların fikirlerini, taleplerini kayla almayan bir yaklaşımdır bu. Gürdal hanıma göre halkın bu probleme göstermiş olduğu reaksiyon çok da önemli değil. Halkın konuya tepkisi ortadayken hala hangi ulemanın fikirlerini aldınız diye sormak gerçekten bir siyasi için talihsizliğin en büyüğü. Birçok yazar dostumuz CHP’nin halktan kopuk olduğunu yazdı. Bunu örneklendirmek de bize düştü galiba. Halkın iradesi ortadayken CHP’nin “ulemanın fikrini sordunuz mu?” demesi halkın taleplerini değil de güç odaklarını referans alması CHP adına çok üzücü bir durum. Siyasetin halkın sorunlarına çözüm getiren bir araç olduğunu unutan siyasilerimiz halkımıza ne yazık ki yeni sorunlar üretmektedir.

Son olarak halkımızın beklentilerini en şeffaf şekilde mecliste seslendiren ve çözüme giden yolda gerekli dirayeti gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve AK Parti’ye halkımız adına teşekkür ederim.

Saygılarımla..

 
Toplam blog
: 24
: 493
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

1982 Bayburt doğumluyum. Bilgisayar Programcılığı Mezunuyum. Konya'da yaşıyorum ve şu anda özel bir ..