Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

İki ülke gazetecileri Forum'da buluştu...

Türk ve Suriyeli Gazetecilerin Mersin Buluşması çerçevesinde düzenlenen etkinliğin ikinci gününde her iki ülkenin gazetecileri Forum AVM’de biraya geldi.

Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve MTSO ziyaretlerinin hemen ardından Forum Alışveriş Merkezinde bir araya gelen Mersinli ve Suriyeli gazeteciler öğle yemeğinde buluştu. Forum AVM Genel Müdürü Adem Erol’un da hazır bulunduğu tanışma toplantısında Mersinli ve Suriyeli gazeteciler tanışma fırsatı buldu.

Buluşmaya evsahipliği yapan Forum AVM genel Müdürü Adem Erol, Gazeteciler Cemiyetinin bu etkinliğinin dostluk ilişkilerinin geliştirilmesinin yanısıra farklı fonksiyonlarının da olduğunu söyledi Erol, bu etkinliğin olumlu sonuçlarının kısa ve orta vadede kentin ekonomik ve sosyal dinamikleri açısından büyük faydalar sağlayacağını vurguladı.

TGF Genel Başkan yardımcısı ve MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal iki ülke gazetecilerinin tanışma toplantısının amacının meslektaşlar arasında kaynaşma ve yakınlaşma sağlamak olduğunu söyledi. Farklı dillere sahip meslektaşların ortak yönleri olduğunu dile getiren Ünal, “ Birbirine benzeyen ve aynı hinterlantta yaşayan iki ülke insanlarının farklı dilleri konuşsa da anlaşmaları çok kolay… Burada attığımız dostluk tohumlarının kısa zamanda yeşererek uluslar arası ilişkilere katkı sağlayacağını umuyoruz.” dedi.

Yenilen öğle yemeği ve tanışma toplantısının ardından misafir gazeteciler Forum AVM’de bowling keyfi yaşadılar. Bowling’in ardından konuklar bol bol alışveriş yapma imkanı da buldular.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin adeta bir turizm elçisi gibi çalışması ve örnek ev sahipliği kent gündemine adeta damga vurdu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..