Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '07

 
Kategori
Psikoloji
 

İki yüzlü bir varoluş mudur aşk ?

İki yüzlü bir varoluş mudur aşk ?
 

Teninin anlamsızlaştığı bu anda bir bitiş, teninin anlamsızlaştığı bu anda yeni bir başlangıç aslında bana. Tenini soyundukça ruhumdan aşk yaşlı bir büyücü tuzağı gibi ırayıp uzaklaşıyor, bitiyor okyanus taşkını hayallerin bitiyor sana yatılan uykular bitiyor bir konçerto başlıyor yeni bir arya.

Aşk herkesin anlatmaya anlamlandırmaya çalıştığı o menem o ne olduğu belirsiz o kişilik tuzağı; o insanı kendinden uzaklara, bir çöl yalnızlığana, belki de dünyanın dışında bir evren çölüne iten o büyüdükçe büyüyen koca kara delik.

O koca kara girdap, o ezilenlerle efendilerinin muazzam bir düzen kuruğu kapitalist hayır hayır feodal bir duygu iktidarı, o herkesi mutlaka zamanın bir yerinde yakalayıp kendi boşluğunda sallandıran, o yemeden içmeden kestiren seni bir sokak kedisi gibi bir çöplüğün kıyında bırakan o...

O, her nasıl tanımlanırsa tanımlansın senin içinden geçen ve her geçiş noktasında vücudunda derin oyuklar bırakan duygu helezyonu; o bir tanrı oyunu, o insanların karşılarındakine attıkları yalan, o kaçarken tutulan bir fırtına ve fırtınadan arda kalan bir yıkım.

Tenin anlamsızlaşırken, kendime en yakın noktada beyin ile omurgamın arasında göğüs kafesimin sol yanından boşaltıyorum bir okyanusu. Boşaltıyorum mevsimler boyu budanmayı bekleyen karanlıka çalıların sardığı ormanımı.

Zaaflarla dolu tenin anlamsızlaşırken sade bir insana dönüşüyor varlığın, kurduğum krallık yıkılıyor ve başlıyor bir demokrasi yalnızlığı.

Tenin anlamsızlaşırken duyguların kanlı devrimi gerçekleşiyor sadece aşka karşı ve bitiyor bu iki yüzlü tuzak.

Bitiyor mu ?

 
Toplam blog
: 46
: 1591
Kayıt tarihi
: 08.07.07
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunuyum. Şu anda özel bir telekomünikasyon şi..