Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

İkiliğin tuzakları

İkiliğin tuzakları
 

Örtmek ;sözlük anlamı, görünmez duruma getirmek, ya da korumak için üstüne bir şey çekmek, bir şeyin üstüne toprak örtmek, kötü bir durumu kapamak, belli etmemek, gizlemek saklamak.

Türk Dil Kurumu sözlüğünün örtmek anlamına gelen açıklaması.
Simgesel anlamda düşünecek olursak; kadının görünmez duruma getirilmesi, kadın varlığının üstünün örtülmesi, varolşta kadını gizleyerek, saklayarak örtü altına alınması, ve böylece erkek egemen bir toplum yaratılması.Varoluşun erkinin erkeğe verilmesi, sonunda işte size ataerkil bir toplum.

Örtü simgesi erkeğe verilseydi, bu kez anaerkil bir toplum.Yani bu toplumda kadının gücü altında erkeğin varoluş mücadelesi vermesi gerekiyor.Bu da erkek için zor değilmi?Ataerkil toplumlarda doğan kız çocuğunun kundağı ters dönsün derken bu kez erkek doğduğunda kundağı ters dönsün olurdu, çünkü örtü simgesini kim taşıyorsa varoluş mücadelesini o vermelidir.

Tarihte Amazonlar devrinde demekki türban yasağını , biz kadınlar tartışıyorduk, erkekler örtünmeli mi ?örtünmememememememelimi?diye.Günlerce masalara yatırıp bir türlü anesteziden çıkaramadığmız bir hasta örneği.
Demekki, biliçlenme sürecini tamamlayamayan toplumlarda, bu ying yang, bu adem havva bu kürt türk, bu alevi sünni tartışmaları sürer gider.Ta ki bu kısır döngüyü kırıp sıçrayıp bilincin bir üst yörüngesine çıkana kadar,
kurnazca yönlendirilmeler ikiliğin tuzakları rüyaları devam eder gider .Birilerininde bu rüya işine gelir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti adının , Türk İslam Devleti adına çevirmeye ısrar eden güçlere soruyorum? neden İngiltere HristiyanDevleti , Fransa Hristiyan Devleti, Almanya Hristiyan Devleti değişimini teklif etmiyorlar?

Bu kısır döngü tartışmaların bitip örtünün ne kadına ne erkeğe örtülmediği, güç odaklarının işine yarayan bu çatışmaların son bulduğu, insanın insanda değer kazandığı bu beşer durumdan silkinerek insan durumuna sıçramamızı, çatışma rüyasından uyanmamızı diliyorum.

Rüyalarla ilgilenen bir uzman kişiye gidip, hep aynı rüyayı görüyorum sorun nedir?diye sorduğunuzda, o'da size o konuda takıntınız olduğunu söylüyor.Ülkemizin de rüya bilimcilere göre türban konusunda takıntısı var demekki,
Rüyadan bir türlü uyanamıyor.

şerife mutlu

 
Toplam blog
: 137
: 586
Kayıt tarihi
: 05.02.08
 
 

Evrenin dilini çözmeye çalışan; sevenlerin diyarından, yeryüzüne sevgi elçisi olarak gelen, dünya ay..