Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

İkinci Cumhuriyet

Önce şunu söyleyeyim, Facebook'ta ilham aldığı kişiler bölümü var benim o sıra içinde Atatürk ön sıralarda fakat Atatürk bir Socrates gibi filazof değil sadece Cumhuriyeti kurarken Agoust Comt'e kitaplarından bilgi almış o günün şartlarına göre uygulamaya çalışmış ve bir dini yetkili de değil mesela çok özür dilerim peygamber değil öğretileriyle ünlü bir hoca da sayılmaz evet yaptığı işler hafife alınmaz ama 10 tane veya 50 tane sözü ile ne kadar ne yapabilirsiniz. Yanınızdakilere ne anlatabilirsiniz bir kısır döngü oluşur aynı yerlerde dolaşır durursunuz bizim ancak yapabileceğimiz çalışkanlığından, milliyetçiliğinden ders çıkarmak.

Türkiye'de yaşayan insanlar 80 yıldır, karma bir kültürde kimliklerini bulmaya çalıştı bu onların bir suçu değil, tabi biraz da şartlar bu yönde gelişti bugünlere gelindiğinde, farklı siyasal kutuplar ortaya çıktı ne kadar farklı olursa olsun, bu insanlar binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyor hatta daha öncesi bir de takıldığımız noktalardan biri maalesef bir türlü aşamadığımız sen, ben ayrımı öteki başkası gibi halbuki böyle bir ayrıma gerek yok. Ön yargılardan kurtulup biraz birbirimizi anlamaya çalışmak lazım 80 yıldır bu düşünce sistemi ile yetişti diye bu insanlara kızamazsınız.

Osmanlı imparatorluğu kurucularından Ertuğurul Gazi oğlu Osman Gazi'ye verdiği öğütte adil ol insanı yaşat ki devlet yaşasın diyor ve 600 yıl süren bir hükümdarlık ve Tanzimat fermanını açıklayan Mustafa Reşit Paşa da maalesef bu işin içinden çıkmamız için rüşvet illeğini bitirmemiz lazım diyor adaletle kurulan ve yaşayan Osmanlı tabiri caiz ise rüşvetle sona eriyor.

yanınızdaki birine bir şey anlatmak istiyorsanız ancak örnek davranışlar sergileyebilirsiniz, eğer bunu yapmıyorsanız siz ne kadar çabalasanız insanları bunu anlatmakta güçlük çekersiniz Yunus'un sözüyle yazımızı noktalayalım.

Yunusun sözüyle yazımızı bitirelim

Gelin tanış olalım
İşi Kolay Kılalım
Sevelim Sevilelim
Dünya Kimseye Kalmaz

 
Toplam blog
: 89
: 102
Kayıt tarihi
: 13.10.11
 
 

Yaşamak, yaşarken çağı takip etmek ve ona uyarak , çalışmak. Müzik ruhun gıdasıdır, müzik dinleme..