Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '20

 
Kategori
Teknik Bilgiler
 

İkinci El Araba

İkinci El araba alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 2020-2021,Galeriden araba alırken nelere dikkat edilmeli, Sahibinden araba alırken nelere dikkat edilmeli, ikinci el araç alırken muhakkak eksperede gitmeden önce asagida paylaşılan detaylara göz atamınızı tavsiye ederiz.
 
İkinci El araba alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
1. İkinci El araba alırken Bakacaginiz arabada özel eşyalar yoksa; deposu boşsa araca çok temkinli yaklaşın. Galeri gibi fotoğrafı çekilen belirli yerleri gizlenen arabalar paspasi kötü durumda olan arabalar genel de alım satım yapan arabaya harcadığı 5 lirayı zarar sayan kişiler olduğundan. Arabanın geçmişi hakkında bilgi sahibi olma olasılığınız çok düşüktür. Genel yuvarlak cümleler kuruyorsa eğer kaçın… Keza bu araçları alır almaz genelde triger lastik ufak defek kozmetik yağ su bakimi işler derken 5 bin gibi rakamlar cebinizden çıkacaktır.
 
2. Arabanın kontagini açıp özellikle motor arıza lambası ve airbag lambalarını kontrol edin. Önce yanıp sonra dönmeleri gerekir. Bizzat 2 farklı araçta motor ikaz lambasının körlendigine şahit oldum. Araç büyük bir sorun yasarsa büyük ihtimalle haberiniz olmayacak demektir bu durum.
 
3. Araçların geçmişteki sahiplik bilgisini sigortaciniza sorun. Araç belirli dönemlerde çok el değiştirmişe kronik arıza yasamis olabileceğini düşünün.
 
4. Aracı sadece ekspere değil bir motor ustasına götürüp triger durumuna veya zincir sesine baktirin. Eğer uzaktan araba alıyorsanız ve araba şehiriçi kullanılıyorsa uzun yolda fazlaca ısınan parçalar sizi zora sokabilir.
 
5. Arabada ucuz tamiratlar yapılıp yapılmadığına bakın. ( Dandik kablolama, vakum ağzına vida tıkama, boşta duran LPG enjektörleri) bu sorunlar alman grubu araçlarda çokça olur. W210 kasa Mercedes vakum borularından birinin tikandigini gördüm ve çok önemsememiştim. Fren vakumu zor dolduğu için araba ilk 3 dakika frensiz gidiyordu. Büyük sorun.
 
6. Arabayla anlaşırken büyük ihtimalle arabanın motoru sıcak olacağından arabayı soğuk motorla da görmeye çalışın. Geç çalışma ve zincir sesini sadece soğuk motorda duyabilirsiniz. Buna eksperin yapacağı bı durum yok.
 
7. Arabanın camlarinin orijinalliğini kontrol edin. En az önemli olan ön cam en önemlisi ise arka camdır.
 
8. Döşemede kılıf varsa muhakkak altına bakın. Yanıklar yırtıklar vs derken en kotu döşeme tadilatı 2 3 bin arası paranızı heba eder.
 
9. Sunrooflu araba alıyorsanız sunroof çevresine bakın. Döşemelerde su lekeleri varsa tamiratı masraflı olabilir.
 
10. Tarcanlar expertizin bize öğrettiği güzel bişey de parça tarihleridir. Keza 2011 model 3 parça boyalı diye bakmaya gittiğim arabanın kaputunun altına kocaman 2018 yazmışlar baskı ile. Sadece bu bilgi ile dahi adam 10 bin altına vermeyi teklif etti ama isim olmaz tabiki.
 
11. Son olarak araba adamdan alınır. Gözünüzün tutmadığı adamdan. Al da git diye kambur lumbur muhabbet eden adamdan araba alınmaz. Satıcı profili bozuk araçları ben genelde kafamda ekliyorum. Aynı adam eksperde söylenmeyen birşey çıktığında sizi orada bırakıp kaçacaktır. Olan eksper paranıza olacaktır.
 
Kaynak : https://bit.ly/31tuq4u
 
Toplam blog
: 3
: 59
Kayıt tarihi
: 21.09.20
 
 

Merhabalar, İsmim Sezer Bilgisayar Web tasarim  bölümü Mezunuyum  . Gerek hobi gerekse mesleğimle..