Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '10

 
Kategori
Otomobil
 

İkinci el otomobil alacaklara müjde!!!

İkinci el otomobil alacaklara müjde!!!
 

Araç alım satım, işlemlerinizi artık 15 dakikada yapabiliyor ve eskisi gibi yüzlerce lira ödemiyorsunuz!
Ayrıca vergi dairelerinden ilişik kesme belgesi de istenilmiyor.
Çünkü aracın vergi ve trafik cezası gibi borçları olup olmadığı satış sırasında noterce bilgisayar üzerinden sorgulanıyor.
Aracın borç kaydının görülmesi halinde ise satış işlemi yapılamıyor ve ilgililer vergi dairesine yönlendiriliyor.

Herhangi bir haciz ve rehin kararı bulunup bulunmadığı da yine noterce Emniyet Genel Müdürlüğü bilgisayar kayıtları üzerinden sorgulanıyor.

Mevcut uygulamada noterde aracı satın alan kişiler trafik tescil kuruluşuna geldiklerinde karşılarına sürpriz haciz kayıtları çıkabiliyor ve mağdur olabiliyorlardı.

Yeni uygulama ile bu tür mağduriyetleri ortadan kaldırılmış oluyor.

Satış işlemi tamamlandığında noter tarafından bir ay süreyle geçerli olacak bir sayfalık sahiplik belgesi düzenleniyor..

Bu işlemler için toplam olarak; 73 00 TL ödeniyor. Bunun dışında, herhangi bir harç, damga vergisi, posta ücreti vs, alınmıyor.

Noter tarafından trafik tescil kuruluşlarına elektronik sistemle bildirim yapılması sayesinde de, aracın yeni sahibinin müracaatı olmaksızın araç tescil belgesi düzenleniyor.

Kişi trafik tescil kuruluşuna satış tarihinden itibaren 15 gün içerisinde müracaat etmesi halinde araç ruhsatını elden teslim alabiliyor.

Ya da gönderi ücreti kendileri tarafından ödenmek kaydıyla posta (APS) yoluyla resmi kayıt belgelerinde belirtilen adreslerine gönderilmesi sağlanıyor.

Araç tescil belgesinin postada gecikmesi veya kaybolması gibi durumlarda vatandaşların herhangi bir sorumluluk yüklenmiyor ve bir ceza da uygulanmıyor.

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..