Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '07

 
Kategori
Eğitim
 

İkinci üniversite kayıtları başladı

İkinci üniversite kayıtları başladı
 

Üniversite mezunlarının ya da herhangi bir örgün üniversite programına kayıtlı öğrencilerin tekrar sınava girmeden ikinci bir üniversiteyi daha okuyarak, ikinci bir üniversite diploması sahibi olmaları mümkün. Eğer mezun olduktan sonra bir işe başladıysanız ve çalışıyorsanız da ikinci üniversiteyi okuyabilirsiniz. Çünkü ikinci üniversiteniz için devam zorunluluğunuz bulunmuyor.

Derse devam etmeseniz de, dersleri takip etme olanağına sahipsiniz. Hem de evinizde oturduğunuz yerden. Zira dersler TRT 4. kanaldan belli bir program dahilinde yayımlanıyor. Eğer çalışıyor ve ders anlatım saatleri ile çalıştığınız saatler çakışıyorsa üzülmeyin. Çünkü arzu ederseniz derslerin VCD ve DVD setlerini alarak dilediğiniz vakitte ve dilediğiniz kadar derslerinizi takip edebilirsiniz.

Eğer dört yıllık bir örgün eğitim programına kayıtlı ya da mezunsanız, alanınız dışında olmak üzere herhangi bir sınava girmeksizin belirlediğiniz açıköğretim programına kayıt yaptırarak ikinci bir üniversite okuyabilirsiniz.

Sadece dört yıllık örgün eğitim programı mezunu olmanız da şart değil, iki yıllık örgün önlisans programına kayıtlı yada mezun iseniz de ikinci bir açıköğretim ön lisans programına kayıt yaptırabilirsiniz.

Fakat ikinci üniversite için istediğiniz her an kayıt yaptıramıyorsunuz. Her yıl belirlenen tarihlerde kısa bir süre içerisinde ikinci üniversite kayıtları alınıyor. 2007-2008 eğitim öğretim yılı ikinci üniversite kayıtları ise 30 Ekim 2007-16 Kasım 2007 tarihleri arasında alınacak.

Dört yıllık örgün öğretime kayıtlı ya da mezun olanlar, açıköğretimin işletme, iktisat, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri ve maliye lisans programları ile ev idaresi, sosyal bilimler, halkla ilişkiler, yerel yönetimler, dış ticaret, muhasebe, bankacılık ve sigortacılık, ilahiyat, tarım, turizm ve otel işletmeciliği, büro yönetimi ve sekreterlik, laborant ve veteriner sağlık, perakende satış ve mağaza yönetimi ve sağlık kurumları işletmeciliği önlisans programlarının herhangi birine kayıt yaptırarak okuyabilirler.

İki yıllık önlisans programına kayıtlı ya da mezun olanlar ise ev idaresi, sosyal bilimler, halkla ilişkiler, yerel yönetimler, dış ticaret, muhasebe, bankacılık ve sigortacılık, ilahiyat, tarım, turizm ve otel işletmeciliği, büro yönetimi ve sekreterlik, laborant ve veteriner sağlık, perakende satış ve mağaza yönetimi ve sağlık kurumları işletmeciliği önlisans programlarının herhangi birine kayıt yaptırarak okuyabilirler.

Kayıt işlemleri öncelikli olarak yukarıda verdiğimiz tarihler içerisinde internet üzerinden yapılıyor. Daha sonra kayıt için gerekli belgeler hazırlanarak size en yakın açıköğretim bürosundan kaydınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. İnternet üzerinden kayıtlar ise http://aofkayit.anadolu.edu.tr/ adresinden yapılıyor.

Eğer siz de farklı bir alana yönelmek istiyor ya da gelecek tercihlerinizi artırmak istiyorsanız sınavsız ikinci üniversite seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Sinan ÇAĞIRAN
www.OSSservisi.com Editörü

 
Toplam blog
: 157
: 12370
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

1996-2000 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Psikolojik Danış..