Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

İkinci yarı öncesi dört büyüklere bakış

İkinci yarı öncesi dört büyüklere bakış
 

Galatasaray savunma ve orta sahada eksiklik yaşıyor. Takımın savunmada top kullanabilen, orta sahada da “orta” özelliklere sahip bir(kaç) oyuncuya ihtiyacı var. Savunmaya bir oyuncu alınacak gibi görünüyor; ancak savunmaya bir oyuncu alma kaygısı bir saplantıya dönüşmemeli. İki sezon önce Beşiktaş’ın devre arası benzer kaygısı saplantıya dönüşmüş ve bu saplantı Gordon olmuştu. “Orta” özelliklere sahip oyuncu eksikliği mevcut kadro içinde Caner ile giderilebilir. İdeal olan, Caner’i içe çekip zaten güçlü olan kanat etkinliğini daha güçlü kılmak. Arda’nın siniri Fenerbahçe/Christian maçından beri bozuk. Sinir bozukluğunun kaynağı, yetenekleri hakkında gerçekçi bir idrake varmış olması da olabilir. Adam, her gün idmanda Kewell, Elano, Keita ile oynuyor. Sercan’ı istedikleri söyleniyor: Sercan, Holosko’nun kötüsü. Fazlalık olarak görülen birkaç oyuncu ve en çok 2-3 milyon verilerek transfer edilmesi halinde bu transfer anlaşılır olabilir. Galatasaray’ın mevcut kadrosunda teknik katkısı olmaz; ama yaşı ve futbolu bilen bir oyuncu olması Sercan’dan para kazanılmasını sağlayabilir.

Fenerbahçe’nin iki iyi orta saha oyuncusu var: Özer, Emre + iyi çizgi oyuncuları var: Gönül, (bek)Santos, (bek)Topuz. Açıkta kalan ön çizgide yararlanabileceği bir oyuncusu da var: Deivid ya da Uğur. Oyun içinde “etkin” bir Fenerbahçe isteniyorsa, oyun karakteri “edilgenlik/sükunet” üzerine kurulu Alex’i “oyunun kenarında” tutmak, oyunu Özer, Emre ve çizgi oyuncularının etkinliği üzerine kurmak gerekiyor. Fenerbahçe oyununun değişmesinin koşulu transfer değil, rol/merkez değişimi. Yani, Özer, Emre ve iyi çizgi oyuncuları ile “bir oyun” oynayıp, önde Alex’in iş bitirmesini hedeflemek iyi fikir. Tigana, Ricardinho ile Delgado’yu benzer akıl yürütme gereğince “kenar”da kullanmak istemiş olabilir. Jardel’e benzeyen oyun karakteri Alex’i öne atmanın denenmeye değer olduğunu düşündürüyor; çünkü Alex’in mahareti de Jardel gibi ceza kesme mahareti. Alex fizik olarak bir Alanzinho değil; yani stoperler arasında kaybolabileceği korkusu gerçekçi bir korku değil. Takımın ön alanda yeterince top tutamıyor olduğu gerçeği de dikkate alındığında, Fenerbahçe santrafor Alex ile daha güçlü bir takım olabilir. Daum Özer’i Xavi yapar, Emre de zinde olursa Fenerbahçe şampiyon olur.

Beşiktaş’ın iyi oynadığı oyun olan saf mücadele ikinci yarıda da oynanmak istenecektir. Takımın da hocasının da başka bir seçeneği yok. Holosko’nun dünya kupası öncesi motivasyon sorunu yaşamayacağı, Bobo ve Tello’nun hala takım bulamamış olma olasılığı dikkate alındığında takım ikinci yarı daha güçlü olabilir. Köybaşı orta sahada kullanılırsa takım daha iyisini oynar. Köybaşı’nın orta sahada oynadığı iki maç M.United maçı ve Bosna maçının ikinci yarısı. Köybaşı savunmada sıradan oyuncu. Ligimiz ölçeğinde ise iyi orta saha.

Yanal’ın kısır oyununun yaratmış olduğu bıkkınlığın etkisiyle de olabilir Trabzon Hüseyin’i Tjikuzu yerine Colman ile değiştirdi. Merkez bu nedenle ilk yarı boyunca açık verdi. Oyunu, geçtiğimiz sezon oyununa göre zayıf kılan ana unsur merkezin yumuşamış olmasıydı. Bu nedenle Sezer Badur yerinde transfer. Bu takviye geçtiğimiz sezon oynanan oyuna dönüş imkanı sağlayabilir. Geçtiğimiz sezon sol çizgide Colman, sağ çizgide Yattara oynuyordu. Yattara’nın boşluğu Gabriç ile kapatılabilir. Ön alanda hangi dörtlü oynarsa oynasın, Güneş, Selçuk-Sezer ikilisinde ısrar ederse, rakip teknik direktörlerin zayıflığı da dikkate alındığında, Oğuz Sarvan unsurunu ihmal ediyorum, Trabzonspor’un şampiyonluk şansı olur. Gökhan Ünal zararını Batuhan takasıyla kara çevirme şansına sahipler.

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..