Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '21

 
Kategori
Futbol
 

İkisine de Yaramadı

Fenerbahçe – Beşiktaş derbisinin sonucu iki tarafa da yaramadı. Fakat iki kez geriden gelmesi, deplasmanda oynaması ve oyun üstünlüğünü elinde tutması açısından Beşiktaş’ın nispeten daha kârlı çıktığını söyleyebiliriz.

Gerçekten de oyuna iyi başlayan taraf Beşiktaş’tı. Fakat Fenerbahçe’nin öne geçmesi, siyah- beyazlıların bütün dengelerini bozdu. Hem oyun hem de mental anlamda dağılan Beşiktaşlı futbolcular, Josef’in golüyle yeniden canlansalar da bu durum kısa sürdü. Vida’nın büyük hatası Fenerbahçe’nin yeniden öne geçmesine neden oldu.

Önder Karaveli’nin ilk yarıda çok etkisiz kalan Can Bozdoğan’ın yerine Oğuzhan Özyakup ile ikinci yarıya başlaması Beşiktaş’ın futbolunu dolayısıyla da oyunun genelini etkiledi. Geçen hafta sonradan oyuna dahil olup başarılı bir performans sergileyen Oğuzhan, Fenerbahçe derbisinde de takımının oyununa pozitif etki yaptı.

Gerçekten de ikinci yarıya iyi başlayan ve devre genelinde daha iyi olan taraf Beşiktaş’tı. Nitekim siyah- beyazlılar, Josef ile beraberliği bir kez daha yakaladılar ve sergiledikleri futbolla galibiyete daha yakın taraf oldular. 90+5’de Batshuayi’nin topu direğe nişanlamasıyla da üç puan şansını kaçırdılar.

Hafta içerisinde özellikle Portekizli Pinherio özelinde yine teknik direktör konusuyla ön plana çıkan Beşiktaş’ta Önder Karaveli, kazanma amaçlı bir on bir sahaya sürdü. Bu kadroda Necip tercihi dikkat çekti ve eleştirilere sebep oldu. Önder Karaveli, geçen hafta ilk on birde görev verdiği Serdar Saatçı yerine stoperde Necip Uysal’a görev verdi. Önder Karaveli, büyük ihtimalle Serdar’ın çok genç ve tecrübesiz olması nedeniyle Kadıköy’deki bu derbiyi kaldıramayacağından endişe etti. Yine de Necip, çok doğru bir tercih değildi Nitekim onun sakatlanmasından sonra oyuna giren genç Serdar, hiçbir şekilde sırıtmadı ve maçın ağırlığı altında kalmadı. Serdar Saatçı, maç ayırmadan Beşiktaş’ın tüm rakiplerine karşı ilk on birde sahaya çıkabilecek bir oyuncu. Bu derbide de bunu bir kez daha gösterdi.

Önder Karaveli yine kazanma adına orta sahada Can Bozdoğan ile maça başladı fakat Can hiçbir varlık gösteremedi. Özellikle geriye düştüğü 14. dakikadan Oğuzhan’ın oyuna girdiği ikinci yarının başına kadar orta saha etkinliğini kaybeden Beşiktaş, maçın başında bu alanda Can yerine Atiba’yı tercih edebilirdi. Oğuzhan’ın ilk on birde başlamaması konusunda ise kesinlikle Önder Karaveli’nin tercihine saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Önder Karaveli, eğer Oğuzhan’ın doksan dakikayı çıkarabileceğini düşünseydi oynatırdı. Oğuzhan’ın bu performansı ile süre aldığı dakikalar arttıkça ilk on bire doğru evrilecektir.

Maçın geneline baktığımızda ise Önder Karaveli’nin başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Takımını sahaya kazanmak için çıkarttı, yaptığı müdahaleler çok doğruydu ve sonuca direkt yansıdı. Diğer taraftan oyun anlamında rakibinde bariz şekilde üstün olan taraf da Beşiktaş’tı. Geçen hafta da belirttiğim gibi Önder Karaveli’ye bir şans verilmesinden yanayım. Önder Karaveli, Beşiktaş teknik direktörlüğünü yapabilecek kapasitede bir insan. Ayrıca oyuncular ve taraftarlar tarafından da seviliyor. Siyah- beyazlı yönetimin macera aramasına gerek yok. Önder Karaveli bu şansı hak ediyor!

Diğer taraftan Pereira yine sınıfta kaldı! Maça başladığı kadro ve diziliş bence yanlıştı. Fakat yine de işler onun lehine gelişti. Sarı- lacivertliler iki kez öne geçmeyi başardılar. Diğer taraftan Rosier ve Ghezzal’a karşı Szalai’yi sol kenarda oynatmasından da istediği sonucu aldı. Ancak genel anlamdaki kadro ve oyun tercihi hatası ister istemez kendisini gösterdi. Beşiktaş’ın ikinci yarıda Oğuzhan hamlesiyle orta saha üstünlüğünü eline geçirmesini kulübeden seyretti. Oyuncu değişiklikleri için geç kaldığı gibi tercihleri de tartışmaya açıktı. Ayrıca geriden hızlı kontrataklarla gol bulma planı da yanlıştı. Fenerbahçe’nin kırk binden fazla taraftarının önünde bu kadar savunmacı değil, oyunu kontrol eden ve oyuna hakim olan bir futbol anlayışı benimsemesi gerekirdi.

Pereira, elindeki kadroyu verimli bir şekilde kullanamıyor. Takıntı haline getirdiği sistem, Fenerbahçe’yi adeta yiyip bitiriyor.

Büyük umutlarla ve oy rekoruyla başkan olmuştu Ali Koç. Derbinin sonunda ise taraftarlar onu istifaya davet ettiler. Aslında taraftarların amacı şu mesajı yüksek mertebeden vermekti: ‘’ Pereira’yı istemiyoruz! ‘’

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..