Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '20

 
Kategori
Astroloji
 

İkizler burcunda Ay tutulması

Genel anlamıyla Ay tutulması

30 Kasım günü saat 12:30  da İkizler burcunun  08°38´derecesinde yarı gölgeli  Ay tutulması meydana gelecek. Yarı gölgeli Ay tutulmalarında Ay, Dünya’nın yarı gölge konisinden geçer ve rahat gözlenemez. Tutulma Avrupa’nın en batısından, Asya’nın doğuda kalan yarıya yakın bölümünden, Avustralya, Kuzey ve Güzey Amerika, Pasifik, Atlantik okyanusları ile kutup bölgesinden izlenebilecek.

İkizler burcundaki tutulma 116 numaralı Saros serisine ait. Serinin ilk tutulması 11 Mart 993 yılında meydana gelmiş. Sonuncusu ise 14 mayıs 2291’de görülecek. 73 tutulmadan meydana gelen 116 numaralı Saros döngüsünün son tutulmasın 20 Kasım 2002 yılında yaşadık.

İkizler burcunun 08°si civarına baktığımızda 29 Kasım 1993 yılına geri gidiyoruz. Tutulmanın etkilediği döneme göz atalım. Dünyada Güney Afrika siyasetçileri ırk ayrımına son veren anayasayı kabul etti ve bir süre sonra ilk siyah lider Nelson Mandela göreve başladı. Uyuşturucu imparatoru Pablo Escobar  öldürüldü. İsrail ve Vatikan, karşılıklı olarak birbirlerini tanıma kararı aldılar. Avusturya, Finlandiya, İsveç AB üyesi oldular. Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması NAFTA anlaşması yürürlüğe girdi. Bill Clinton ve Boris Yeltsin arasındaki anlaşma gereği Ukrayna’nın nükleer silah stoğunun yok edilmesine karar verildi. Güney California’da 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve 61 kişi öldü. Libya’da şeriat uygulamasına geçildi. NATO, Sırplara karşı saldırı gerçekleştirdi. BM, Bosna’ya Türk askeri gönderilmesini kabul etti. Rusya Irkhusk’ta düşen uçakta 125 kişi, Sibirya’daki Aeroflot kazasında 75 kişi, Japonya’da düşen Çin uçağında ise 264 kişi öldü. Ruanda Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana ile Brundi Devlet Başkanı Cyprien Ntaryamina, bindikleri uçağa yapılan roket saldırısı sonucu suikaste kurban gitti. Ardından Ruanda  soykırımı olarak bilinen, Hutu ve Tutsi kabileleri arasında çıkan çatışmalarda 800.000 den fazla kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en geniş kapsamlı ticaret anlaşması GATT, 120 ülkenin imzasıyla kabul edildi. Gagauzya kuruldu.

Ülkemize baktığımızda ise bir yanda Naim Süleymanoğlu’nun zaferleri mutluluk verirken diğer yanda tatsız olaylar da yaşanıyordu. Bunları örneklersek; Emekli Binbaşı Cem Ersever, Bağdat Büyükelçiliği İdare Ataşesi Çağlar Yücel öldürüldü. Dört şehirlerarası yolcu otobüsüne yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Türksat1A  fırlatıldıktan 12 dakika sonra okyanusa düştü. TBMM’de dokunulmazlıkları kaldırılan 5’i DEP’li 6 milletvekili, vatana ihanet suçlamasıyla tutuklandı. Necmettin Erbakan, parti grup toplantısında  ‘RP’nin iktidara gelecek, adil düzen kurulacak. Geçiş dönemi sert mi olacak, yumuşak mı olacak, kanlı mı olacak, kansız mı olacak… ‘ konuşmasını yaptı. Anayasa Mahkemesi DEP’i kapattı. Ve Türkiye IMF ile yeniden masaya oturdu.

Sizler de hayatlarınızda 2002, 1993 yıllarına geri dönerek, geçmişte yaşadıklarınızı hatırlayabilir, benzerliklerden yola çıkarak günümüze ilişkin ipuçlarını yakalayabilirsiniz.

Sepherial’e göre İkizler burcunun birinci dekanında meydana gelen Ay tutulmaları için ‘düşmanların saldırısını ve yağmacılığı gösterir’ notunu görmekteyiz.

Tutulma döneminde iletişim, proje üretmek, şartları avantaja çevirmeye yönelik mücadeleler, girişimlerde bulunmak için çabalar gözlemlenecek. Fakat beraberinde güvensizlik, empati kurma sorunu, yeterince doğru organize olamamadan dolayı sorun yaratan, somuta ulaşmayı güçleştiren durumlar da gözlemlenecek.

Tutulmaya değişken, meraklı, iletişim odaklı, bilgiyi alıp elemeden, derinleşmeden dağıtan, kendi de dağılmaya yatkın İkizler burcu ev sahipliği yapmakta. Bu burç basın yayın,  bilişim, iletişim, ulaşım, taşımacılık, posta dağıtım sektörleri, reklamcılar, yazarlar, kütüphaneciler, muhasebecilerle de ilgilidir. Dolayısıyla yeniay sürecinde İkizler özellikleri ve bu gruplara ait gelişmeleri daha belirgin görebiliriz. 

Yükselende bilimle, teknolojiyle, özgürlüklerle, isyanlarla, devrimlerle, toplumu ilgilendiren konularla alakalı, entelektüel, sıra dışı, öngörülmez Kova burcu bulunmakta. İlişkiler ve para konularında değişimler hem zorlanmaları, kontrol edilmesi zor durumları hatta bazı fedakarlıkları, kayıpları işaret ederken, tutulma şartların değişimi yönünde destek vermekte. Yükselen derecesinde Alnair ve Rotanev sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Bu sabit yıldızlar çekingen, göze çarpmayan ama dikkatli bir doğayı işaret ederken, nankörlükten dolayı üzüntü duyulabileceğini de anlatmakta.

Ay’ın Aldebaran, Güneş’in ise Antares ile kavuşumu bulunmakta. Aldebaran, dürüstlükten ödün verilmediği taktirde başarıları getiren bir kraliyet yıldızıdır. Antares ise acımasızlık, kıskançlık  ve intikam duyguları ile beraber anılmaktadır ve bu takıntılı durumlardan uzak durulabildiği taktirde başarıları getiren bir kraliyet yıldızıdır.

İkizler burcunda Ay tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

30 Kasım’da meydana gelecek Ay tutulmasında aile, kökler, ev, emlak, arsa gibi taşınmazlarla ilgili gelişmeler, ebeveynler, iş, kariyer, toplumsal statüyü, hedefleri ilgilendiren durumlar, çocukların iş ortamı, sağlığı, kontrol etmekte zorlanabilecekleri durumlar ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Değişken burçların 3-13, öncü burçların 19-27 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar İkizler burcundaki Ay tutulmasından öncelikli etkilenecekler. (Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık ; Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak)

Bir süredir hayatlarda bazı şeylerin boşa çabalama olduğunu, ne kadar emek harcasak da dönüp dolaşıp, başa geldiğini görmekteyiz. Baştan ayağa araştırdığınız, anlamaya çalıştığınız ve sizi fazlasıyla meşgul eden, hedef haline getirdiğiniz konular geçmişte yaşanmış travmatik durumları da içermekte. Karşınızdakilerle ilişkilerde bütünleşme umut ederken tersine durumlar gelişmiş, ilişki dengesi şaşmış görünmekte. Böylesi dağılmalar  eş ya da ortak, anne, baba, kardeş yani aile bireyleri arasında görülebilir. Zorlayan, gitmesi ya da radikal dönüşmesi gereken  dinamikler artık adeta bir yaşam mücadelesini işaret etmekte. Geçmişten gelen önyargıları, hıncı bir kenara koyarak durum değerlendirmesi yapmak, aydınlanmak ve ilerlemek isteseniz de elinizde olmayan faktörler nedeniyle geçmiş sorunlar yine gündeme gelip bu sefer kariyerinizi, işinizi de etkileyecek şekilde kesilebilir. Bu noktada kökten değişim için etik, hakkaniyet gözetilerek yeniden çaba göstermek gerekecek ki başkalarından beklediğiniz destek varsa, bulamayabilirsiniz. Bunu sağlayabildiğiniz , stratejik bir çözüm üretebildiğiniz taktirde sistemli, kararlı bir şekilde gecikmeli de olsa tükenen şartlardan sizi büyütecek, doyuma, onurlanma hissedebileceğiniz noktaya ulaşabilirsiniz. Yani ancak koşulsuz mutlu olmanızın, yükselmenizin önündeki engelleri krizlere rağmen kararlı bir şekilde, planlı aşarak.

İkizler burcundaki Ay tutulması baştan ayağa şartlarla ilgili verilerin araştırılmasını, incelenmesini, derlenip toplanarak durumla ilgili ilerlemeyi sağlayacak bilgiye, görüşmelere, anlaşmalara ulaşmayı sağlayacak gelişmeleri anlatmakta. İletişim odaklı bir tutulma. Eğitim, gelişim, hayat felsefesinin değişimini etkileyecek  konular öne çıkabilir ki tüm bunlar ilişkileri ve kariyeri, sahip olunan statüyü, hedefleri ilgilendirmekte. Tutulma ile birlikte sizin dışınızda gelişen faktörlerin etkisiyle dengeleri değiştirecek görünmekte. Bu noktada bir yandan şartları kontrol etmek kolay olmayabilir fakat kararlarda istikrarlı davranarak, değişime yol alabilirsiniz. İş, sosyal çevre konularında değişimler günlük hayatın akışını etkileyebilir. Buna corona yüzünden yaşanılan sıra dışı durum da etki edebilir. İçe dönük stresli dönemde sağlık konularını öne çıkartmakta. Devam eden tedaviniz varsa aksatmadan sürdürmenizi, bağışıklık sisteminizi desteklemeyi önemseyin. Yasaklar, düzenlemelerle birlikte daha izole dönem devam edebilir ki bu da beraberinde bilinçaltını yorup, stresi arttırabilir. İlişkilerde beklenmedik krizler, ipleri kopartıcı olaylar yaşanabilir. Tutulma özellikle dürüstlük ve takıntılardan uzak durmaya vurgu yapmakta. Kıskançlıktan, iğneleyici, manipüle edici davranışlardan, zıtlaşmalardan, fevri çıkışlardan uzak durmaya çalışın. Bu dönemde bazıları femme fatale yönlerini açığa çıkartarak, avantaj sağlamak, karşılarındakileri kontrol etmek, gücü elinde tutmak eğiliminde olabilir. Bu noktada ilişkilerinde ve finansal konularda problem yaşayanlar öncelikli olmak üzere dikkat etmekte fayda olabilir. Çünkü gaflete düşülerek eski kaotik durumlarla yeniden yüzleşilebilir. Dolayısıyla hin düşüncelilere karşı tedbirli olun.

Üretmek, eldeki işleri derleyip toplamak, çalışmak için kullanılabilecek bir süreç.

 İkizler burcunda Ay tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar

İkizler ve yükselen İkizler :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişilerYengeç ve yükselen Yengeçler için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Başak ve yükselen Başaklar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesi

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Kova ve yükselen Kovalar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, orta uzunluktaki seyahatler

Balık ve yükselen Balıklar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları

Ülkemiz ve İkizler burcunda Ay tutulması

30 Kasım günü yaşanacak olan 2020’nin son Ay tutulmasında fark edilmekte, kontrol etmekte zorlanılabilen durumlar görülebilir. Gizli düşmanlıklar, ilişkiler, örgütler, ajanlar, vatan hainleri, suikastler, uyuşturucu ile ilgili durumlar, sendikalar, grevler, hastane, hapishane gibi kapalı yerler, sağlık sektörü, salgın hastalıklar, çalışan kesim, ordu, polis, yiyecek rezervimiz ve hayvancılık ile ilgili konular ana başlıklar olarak görülmekte. Aynı zamanda bunların uluslararası ilişkilere etkileri, diplomasi, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, halk ve halkı ilgilendiren her türlü gelişme de dikkati çekebilir. Şirketler açısından baktığımızda kontrol etmekte zorlanılabilecek durumlar, sendikal sorunlar, ar-ge çalışmaları, üretim, çalışma şartlarını ve saatlerini etkileyen gelişmeler öne çıkmakta.

Tutulma hastanelerle, sağlık personelimizle ilgili gelişmelere dikkati çekmekte. Corona rakamlarının artması şartların yeniden değerlendirilmesini ve tedbirlerin arttırılmasını getirebilir. İkizler burcundaki Ay tutulması hizmet sektöründe çalışanları, ticari yapıyı, hapishane ve yaşlılar evlerini de etkilemekte. Onlara yönelik yeni düzenlemeler de gelebilir. Halk, sağlığı ve geri planda artan ödemeleri açısından zorlayıcı bir tutulma. İş yerlerinin kapanması, işsizlik oranlarını da etkilemekte görünmekte. Kredi, borç ödemelerinde zorlananların, iflasların sayısı artabilir. Para piyasalarında spekülatif  hareketler görülebilir. Dünya genelinde yaşanan etkiler bizde de etkisini göstermekte. Sadece salgın değil ekonomik olarak da oldukça zor bir döneme girdik. Hem gizli hem de açık düşmanlıklarla birlikte diplomaside zorlanmalar devam ederken uluslararası alanda ekonomik anlamda yaptırımlar dikkati çekebilir. Tutulma gerek komşu ülkeler gerekse diğer uluslararası ilişkide olduklarımızla, etkisi zaman içinde anlaşılacak şekilde kadersel değişimlere işaretçi. Bu noktada anayasa ile ilgili gelişmeler, federe devlet yapısı, muhalefet liderleri ve üst yöneticileri ile ilgili durumlar ilerleyen süreçte gündem olabilir. Kıbrıs ve Mısır ilişkileri bu dönemde dikkati çekebilir.  Operasyonlar sürebilir. Tutulmanın ardından meclis, belediyeler, kulüplerle ilgili gelişmeler yaşanabilir.  Mars’ın Pluto ve ilerletilmiş Mars ile yaptığı sert görünüm dilerim yaşanmaz ama terörü, saldırıları düşündürtmekte. Olmasını dilemediğim bir başka durum da suikast. Uluslararası davalar gündeme gelebilir. İllegal yapılanmalar, yönü belirsiz finansal bağlantılarla ilgili konular araştırılabilir. Tutulma, gıda fiyatlarına da dikkati çekebilir. Geçmişte olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta kendi üretip, kendine yeter modeli sorgulama ihtiyacı doğurabilir. Deprem yaşanabilir. Tutulma aynı zamanda Ay yalpalaması döneminin de içinde. Bu da olası olayların etkisini arttırıcı yönde çalışabilir. Aşağıda konuyla ilgili yazının linkini bulabilirsiniz.

İkizler burcunda meydana gelecek Ay tutulmasına ait tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2020/11/22/30-kasim-ikizler-burcunda-ay-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2020/11/21/2020-5-ay-yalpalamasi-donemi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..