Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

İklim değişimi Şubat ayında etkisini gösteriyor...

İklim değişimi Şubat ayında etkisini gösteriyor...
 

Bir garip Şubat ayı yaşıyoruz. Sıcaklık artışı var ama yağmur yok. Konuyla ilgili bir kaç gazete haberi şöyle;

"Şubat Çiçek Açtı

Türkiye'nin büyük bölümüne kış yaşanmadan bahar geldi. Dün 20 dereceyi gören İstanbul'da Çarşamba günü 25 derece  bekleniyor.

Kars, Erzurum ve çevreleri Sibirya soğukları ile donarken, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri yalancı baharı yaşıyor. Erik, badem, kayısı ağaçları çiçeklendi. Yeterli yağışın olmaması kuraklık tehditini de beraberinde getiriyor.

Bugün ve Yarın Yağış

İstanbul dün 20 derece ile tarihinin en sıcak Şubat'ını yaşadı. Meteroloji, İstanbul'da bugün ve yarın yağışlarla 14 ve 12 dereceye düşecek hava ısısının Çarşamba günü tekrar artarak 25 dereceye kadar çıkabileceğini bildiriyor.

Su Sıkıntısı Çektirmeyiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son yılların en kurak ve sıcak kışını yaşayan İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacaklarını söyledi. Eroğlu, "Biz şehri tek bir kaynaktan beslemiyoruz. Alternatiflerimiz var. A, B, C planlarımız var" dedi.

İnsanlarda parklarda, kırlarda

Yalancı bahar yaşayan bölgelerde insanlar paltoyu, atkıyı, bereyi evde bırakıp, gömleklerle kendilerini parklara, çay bahçelerine attı.

Güneş, 14.02.2014"

" ABD DONDU (-10 DERECE), SOÇİ ERİDİ (15 DERECE)

Kar fırtınası ABD'de 12 can aldı. Kış olimpiyatlarının yapıldığı Soçi'de ise karlar eridi, bahar havası yaşanıyor.

İKİSİ DE NORMAL DEĞİL

ABD'de son dört yılın en şidddetli kar fırtınasında 12 kişi öldü. 445 bin ev elektriksiz kaldı. Rusya'nın Soçi kentinde ise 15 dereceye çıkan hava sıcaklığı pistlerdeki karı yumuşattı. Halk güneşlenmek için sahillere akın etti.

Sabah, 14.02.2014"

"Deniz yüzeyinde sürü kalmadı

Sıcak havalar balıkçılığı vurdu

Su ürünleri uzmanı Prof. Saadet Karakulak, sıcakların balıkçılara darbe vurduğunu açıkladı. "Sıcak nedeniyle balıklar dibe indi. 30-35 ton balık avlayan tekneler aylardır eli boş dönüyor" dedi.

Bugün, 14.02.2014"

"Soçi Bahar Oyunları

Küresel ısınma, Soçi'de olimpiyatı da vurdu. Tarihin 'en sıcak' kış oyunlarında, 16-17 derecede denize giriliyor. Dağda ise suni kar üstünde tişörtle kayak yapılıyor.

ABD'li kayakçı Sophie Caldwall kolsuz formayla yarıştı.

Haber Türk, 14.02.2014"

"2014 En Sıcak Yıl Olacak

Pasifik Okyanusu'ndaki ılık suların yüzeye yükselmesi ve Ekvator boyunca Amerika kıtasına yönelmesiyle oluşan hava hareketi El Nino'nun bu yıl gerçekleşmesi bekleniyor. Uzmanlara göre El Nino gerçekleşirse 2014 kayıtlara geçmiş en sıcak yıl olacak. İstanbul'da da dün 20 dereceyle Şubat ayı sıcaklık rekoru kırıldı.

Milliyet, 13.02.2014"

"İstanbul'da Rekor Sıcak : 12 Şubat 20 Derece

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4-10 derece üzerinde seyrederken, İstanbul'da dün

20 dereceyle sıcaklık rekoru kırıldı.

Mikdat Kadıoğlu, "Bugün sıcaklık düşecek. Sonra yeniden ısınacak. Sıcaklık, Salı İstanbul'da 25 dereceye çıkacak" dedi.

Haber Türk, 13.02.2014"

Galiba küresel ısınma bundan sonra da daha etkili olmaya ve dünyayı her yönden etkilemeye devam edecek. Bunun ekonomik yansımalarını ise en basitinden ürünlerdeki fiyat artışları ile görmeye başlayacağız. Balık fiyatları, sebze-meyve ve kuru bakliyat fiyatları artabilir. İnsanlık bu sorunu çözmek için de etkili önlemler alacaktır. Belki gıda üretimini güvenceye alacak bazı uluslararası yaptırımlar da gelebilir.

 

 

  

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..