Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

İklimin suçu ne?

İklimin suçu ne?
 

Dünyanın ekseni kaydı. İklimler bozuldu. Dört mevsim, birbirine karıştı. Karışıklık en çok Orta doğuyu ve Türkiye yi etkiledi. Orta doğu ülkelerinde diktatörler, domino taşı gibi peş peşe devrilirken, Türkiye, ahlaki anlamda erozyona uğradı. Fuhuş, cinsel taciz, çocuklara yönelik cinsel tacizler, olağanüstü boyutlarda arttı. Hatırlı suçlular, kendilerini kurtaracak kanunların icat edilip yürürlüğe konulması ile, hükümlülükten kurtuluyorlar. Hizbullah canileri, katiller, cinsel tacizciler, dışarıdalar. Dengeler bozulmasın, hapishane görevlileri işsiz kalmasınlar diye, Ergenekon ve Balyoz tutukluları, süresiz gözaltına alınıyorlar. Bunlara gazeteciler de ilave edilince, dünyada sözü edilir bir ülke konumuna geldik. Son günlerde, dünya basınının ve dünya siyasetinin iki önemli konusu var; LİBYA ve Türkiye. İki ülkede de iktidar, muhalefete savaş açmış durumda.  

İklimler bozuldu derken, son günlerin flash ismi, İklim Bayraktardan, söz etmemek olmaz. Modayı takip etmem lazım. Oda TV baskınından sonra, Oda TVnin muhabiri de, adeta CHPyi bastı. Sarışın muhabir, ” Baykal bana tacizde bulundu” iddiası ile ortaya çıkınca, ortalık toz duman oldu. İyi de, niye Baykal. Baykal daha kaset olayından yeni yeni kurtulurken, şimdi de tacizcilikten mercek altında. İklim Bayraktar, CHPnin iklimini bozmak için, böyle bir iddia ile ortaya çıkarken, biraz daha düşünmeliydi. Seçilen isim yanlış. Ben Deniz Baykal olsam, İklim Bayraktar odama gelse, önümde streptease yapsa, yine de aldanmazdım. Video kasetli bir olaydan daha yeni kurtulmuşum, yer miyim böyle bir yemi? Ortalıktaki toz duman yatışınca, şimdi her şey, iklim Bayraktarın aleyhine dönmüş görünüyor. İklim bozulmak üzere. Belge yok, delil yok. Ne olacak şimdi? İklimin suçu ne?  

Başta da belirttiğim gibi, ahlaki erozyona uğradık. Durumu İktidar mensupları da fark etmiş olacaklar ki, harekete geçtiler. Aile Hekimlerinden sonra, Aile İmamları da devrede. Toplumun, hekimden çok İmama ihtiyacı var zaten. İmamlık durumdayız. Kapınızı her an bir imam çalabilir. İyi de, bu imamlar, ziyaret edecekleri evi, neye göre seçecekler? Yoldan çıkmış birinin evi mi olacak bu ev. Siyasi kriterlere göre seçilmiş mi olacak bu ev? Laik bir ülkede, böyle bir uygulama doğru mu? Giderek imamlık olduğumuz düşüncesindeyim.  

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..