Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '17

 
Kategori
Dünya
 

İkna olmadan ikna edebilen politikacıdır!

İkna olmadan ikna edebilen politikacıdır!
 

İkna olmadan ikna edebilen politikacıdır!


Adaletin gücü bittiğinde gücün adaleti başlar. Öyle bir zamandayız ki nereden geldiğimizi, nasıl geldiğimizi bilmeden yaşıyoruz, biraz zorluğu aşıp rahata kavuşunca geçmişimizi unutup hırsımızla gözümüzü kör ediyoruz.
 
Siyaset inançlarınızla oynamayı sever kullanır, yönetir. Bundan dolayı siyasetçi değil devlet adamı yetiştirmeli ülkeler kendi çıkarlarını görüp kollayan. 
 
İkna olmadan ikna edebilen politikacıdır. İkna olup ikna edemeyen dincidir. İkna olup ikna edebilen matematikçidir. İkna olmayan, ikna edeni de, ikna olanı da cahil gören ve ikna olmayı yanlış bulana da Felsefeci denir. Genel olarak birini ikna etmeye ne kadar çabalarsan onda o ölçüde direnç yaratırsın. Fikrini değiştirmesini ne kadar istersen o kadar az değiştirir. Fizikçiler bunun uzun zamandır farkındalar (dinamik yasası). Bu bağlamda Isaac Newton bir madde üzerinde belli yoğunluktan bir kuvvet uygularsan bunun aynı yoğunluktan zıt bir kuvvet yaratacağını kanıtladı.
 
Dünyayı allak bullak eden batılı emperyal güçler bizim coğrafyamızdaki her uğursuzluğun ve kötülüğün de kaynağıdır. 
 
Emperyalizmin ana fikri; evrende yaşam alanı çok az, bu yaşam alanında yaşamaya çalışan çok tür var, bu canlı türleri hızla çoğalıyor bu durumda besin, enerji kısıtlamasına neden oluyor, bu kısıtlılık yaşam kavgasını gerektirir, bu kavgada iyi şartlarda yaşama gücü gerektirir. Yani yaşama gücü daha iyi olan ayakta kalır, buna doğanın kısıtlı şartlarında canlı türlerinin güçlüler tarafından ayıklanması denir. 
 
Marksizmin ana fikri; bizim kendi türümüzün devamı için bir ayıklamadan ziyade enerji ve kısıtlı yaşam alanlarının kontrolümüzde olması gerekir. Canlı türlerine biraz yer açın ve bize bulaşmayın.
 
Şimdi her girilen savaş ölüm kalım savaşı değil. Batılılar kadar ahlaksız, doğulular kadar saf bir toplum olunca sömüren onlar, sömürülen biz oluyoruz. Trump'ın yedi Müslüman ülke vatandaşının ABD'ye girişini yasaklayan kararını Hristiyan ülke vatandaşları protesto ediyor. Türkiye dahil tek bir Müslüman ülkeden tık yok.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..