Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

20 Kasım '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İkramlık Leziz Tarifler

İkramlık Leziz Tarifler
 


Konuklarınıza sunabileceğiniz kısa ama lezzetli ikramlık tarifler...


* Sosisli çıtır yufkalar için, 3 adet yufkayı tek tek dörde katlayıp kola kapağı ile yufkalardan yuvarlak şekiller kesin. Kürdana sırasıyla 1 adet ince dilimlenmiş sosis ve 4 adet yufka geçirin. Kürdanları kızgın yağda kızartıp, davetlerinizde sıcak servis yapabilirsiniz.


* Çilekli sarma için; 4 yumurta ve 4 çorba kaşığı şekeri, 4 çorba kaşığı un, 1 paket kabartma tozu, vanilya, yarım çay bardağı su ile karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yayıp, 200 derece fırında 7 dakika pişirin. Kekiniz soğuduktan sonra 1 kâse çileği püre haline getirerek sürün. Keki rulo yaparak dilimleyin. Üzerine 1 su bardağı şeker ve 1 bardak su ile hazırladığınız şerbeti dökün.


* Top kek için, yarım su bardağı şeker ve 1 yumurta çırpılır. Üzerine yarım su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyip mikserle çırpın. Kâğıt kek kalıplarına döküp 150 derece fırında 45 dakika pişirin. Çikolata sosla servis yapabilirsiniz.


* Nohutlu dilim börek için; 3 soğan, 1 çorba kaşığı domates salçasını sıvı yağda kavurun. Üzerine 2.5 su bardağı haşlanmış nohut, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Bir yufkayı açıp tereyağ sürün ve malzemeyi yayın. Rulo şeklinde sarıp 2 parmak genişliğinde kesin. Diğer yufkalarınıza da aynı işlemleri yapıp üzerine yumurta ve çörek otu serpin. 190 derece fırında pişirebilirsiniz.


* Nar peltesi için; 4 yemek kaşığı mısır nişastası, 8 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 su bardağı nar suyu ve 2 bardak suyu, nişasta ve un eriyene kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte pelte kıvamına gelene kadar karıştırın. Koyulaştıktan 3-4 dakika sonra altını kapatın. Servis kaplarınıza eşit miktarda paylaştırın. Üzerine dövülmüş badem ve yer fıstığı serperek servis edebilirsiniz.


* Kestane dolgulu kurabiye için; 3.5 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram margarini yoğurun. Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasını açarak kestane püresi ya da şekeri koyup kapatın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


* Çıtır çubuk için, 1 milföyü uzun uzun 5 eşit parçaya bölün ve kestiğiniz parçaları önce biraz suya, daha sonra şekere batırın. Şekerli milföyleri yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Çıtır çubukları eritilmiş çikolatayla servis edebilirsiniz.


* Çilekli krep süzet için, 3 yumurtayı çırpın. 1.5 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 tutam tuz ve 2 çay kaşığı şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Tavaya tereyağ koyup eritin ve kreplerinizi pişirin. Süzet için; tavaya 1 çorba kaşığı tereyağ ve 2 çorba kaşığı şeker koyup karıştırın. 1 kâse dilimlenmiş çilek ekleyip kavurun. Sosu kreplerin arasına koyup pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.


* Tavuklu mantı börek için, 1 adet tavuk göğsünü haşlayıp doğrayın. Köri, tuz ve karabiber ile harmanlayın. 3 adet yufkayı dörde bölüp her bir parçaya sıvı yağ sürerek harcınızdan koyun ve gül böreği şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra tavuk suyu ile börekleri ıslatın ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin.


* Mikro kek için; 1 su bardağı süt, 1.5 su bardağı şeker, 4 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı sıvı yağı çırpın. Toplam miktardan 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan karışıma 3 yumurta, 1.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpın. Tepsiye dökün ve 10 dakika mikrodalga fırında pişirin. Ayırdığınız karışımı üzerine döktükten sonra servis yapabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..