Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

28 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İkramlık tatlar

İkramlık tatlar
 

İştah açıcı kanepeler için; 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, 1 kâse süzme yoğurt, zeytinyağı, 2 çorba kaşığı biber salçası, 4 diş dövülmüş sarımsağı karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek, vereceğiniz davetlerde ve kahvaltılarda iştah açıcı olarak serviz edebilirsiniz...

Tırtıl kurabiye için; 250 gram tereyağı, 2 çay kaşığı sıvı yağ, 3 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu ve bir miktar unu karıştırın. Hamuru tırtıl uçlu krema torbasına koyun ve parmak uzunluğunda hamurlar çıkarıp, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Aralarına reçel sürerek birbirine yapıştırın. Çikolata sosuna ve ceviz içine bulayıp servis yapabilirsiniz...

Vişneli mekik için, 3 yumurta ve 1 su bardağı pudra şekerini çırpın. Üzerine 100 gram tereyağı ve 1 çay bardağı toz bademi ilave edin. 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 5 çorba kaşığı unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıplarına, içlerine vişneleri de yerleştirerek dökün. 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin...

Kestaneli toplar için, toz haline getirilmiş 2.5 paket çikolatalı bisküvi, 1 portakal kabuğunun rendesi, 1 portakalın suyu, 250 gram kestane ezmesi ve 1 avuç dövülmüş ceviz içini karıştırın. Yarım çay bardağı sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Topları, eritilmiş çikolataya bandırdıktan sonra antepfıstığında yuvarlayın...


Tavuklu börek harcı için, 1 tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. İçerisine 2 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç, 2 çay bardağı bezelye, tuz, karabiber ekleyip az yağda kavurun. Karışıma 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı süt ilave edip 10 dakika daha kavurun. Karışımı dilediğiniz böreklerin içerisinde harç olarak kullanabilirsiniz...

Muzlu cevizli parfe için; 1 paket toz kremşantiyi, 1.5 su bardağı sütle çırpın. 1 paket yulaflı bisküviyi kırıp, 1 su bardağı cevizi ve 2 adet muzu doğrayıcıdan geçirin. Ardından kremşantiye ekleyin. 1 çay bardağı kremayı da ilave ederek çırpıcıyla iyice karıştırın. Karışımı kalıba döküp 1 gece buzdolabında dinlendirin. Çikolata sosuyla servis yapabilirsiniz...

Girit böreği için, 1 adet soğanı ve 500 gram kıymayı sıvı yağda kavurun. 1 çay bardağı haşlanmış pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi eklediğiniz iç malzemeyi kenara alın. 3 adet yufkayı 8'e bölüp iç harcından koyarak sigara böreği gibi sarın. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz...

Mercimek köftesi için, 2 su bardağı mercimeği 4 su bardağı su ile haşlayın. İçerisine 1 su bardağı ince bulguru ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin. 1 soğanı rendeleyip 2 çay kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek kavurun. Ocaktan alınca içerisine mercimek karışımını, ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu ilave edip şekil verin...

Mozaik pasta için; 2 çorba kaşığı tereyağı, 150 gram bitter çikolata ve 2 çorba kaşığı şekeri bir kâseye alarak benmari usulü eritin. 2 paket pötibör bisküviyi kırarak, üzerine 1 çay bardağı sütü ve erittiğiniz çikolata karışımını ekleyerek iyice yoğurun. Karışımı kalıba döküp 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz...

Kremalı milföy için; 8 milföy hamurunun üzerine 5 yemek kaşığı ılık su ve 3 yemek kaşığı şekeri sürüp, kabarmaması için üzerinde delikler açarak fırında pişirin. 2 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilyayı koyulaşana kadar pişirin, mikserle çırparak soğutun. Milföylerin arasına kat kat krema ve meyveler ekleyerek, pudra şekeri serperek servis yapın...

Çoban böreği için; 2 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri, 6-7 adet kıyılmış taze soğan, yarım demet maydanoz ve karabiberi karıştırın. Bir yufkanın üzerine yağlı su gezdirin. Yufkanın yarısına hazırladığınız harçtan kümeler halinde paylaştırın. Diğer yarısını üzerine kapattıktan sonra yarım ay şeklinde kesip tavada kızartın ve sıcak servis yapın. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..