Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '21

 
Kategori
Siyaset
 

İktidar-Muhalefet

Muhalefette olmak avantajdır ama iktidar kendi yıkılır.

İktidar başarısız olsa bile bilemediğimiz nedenlerle halkın desteği devam edebilir ve halkın desteği devam ettiği sürece iktidarın başarısız olma hakkı vardır.

Bazı durumlarda halk başarısına bakmadan iktidarı destekler. Muhalefetin her söylediği doğrudur ama iktidar bundan etkilenmez; muhalefet olduğu için söylüyor denilir.

İktidar bastonunu düşürünceye kadar iktidarda kalabilir çünkü her şeyi başka türlü gösterme gücü ve imkânı vardır; batmış bir ülkeyi birkaç yıl hiçbir şey olmamış gibi göstermiş iktidarlar vardır.

İktidarları muhalefet yıkmaz tersine güçlendirir; karşısında muhalefet olmasa iktidarlar daha erken yıkılırdı.

İktidarlar kitlelere güvenmez ya haklıdır aslında çünkü bunlara güven olmaz ama oyları fazla olmasına rağmen güçleri sınırlıdır; egemen güçleri ikna ettiğiniz sürece hak etmediğiniz kadar iktidarda kalabilirsiniz.

İktidarı sallayan en başta memur maaşlarının ödenememesi. Keza birilerinin açlıktan ölmesi. Haksızlık yolsuzluk cinayet her şeyin mazereti vardır ama bu ikisi iktidarı bitirir. Bütün ülke fakir olsa bir şey olmaz da bir kişi açlıktan ölse çok şey olur. Onun için iktidarlar bu iki konuya dikkat ederler.

Muhalefet muhalefet etmek için vardır, yani olmasa da olur; zira sözünün değeri yoktur. Hatta muhalefet konuşunca iktidar yapılması gerekeni bile inat olsun diye yapmaz, ülke zarar görür.

İktidar ülkeye hizmet için değil iktidarda kalmak için muhalefet ise yönetime gelmek için değil iktidarı yıkmak için siyaset yapar.

İktidar herhangi bir nedenle yıkılsa bile muhalefetin iktidara gelmek için hazırlığı yoktur çünkü tüm mesaisini iktidarı yıkmaya ayırmıştır ve biliyor musunuz iktidar bunların muhalefeti sonucu değil kendi yıkılır. Bu bakımdan muhalefet gereksiz bir kurumdur muhalefet etmek de zaman kaybıdır. Sadece ülkeyi yönetecek kadrolar seçilmeli.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..