Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '09

 
Kategori
Haber
 

İktidar tılsımı bozuldu

İktidar tılsımı bozuldu
 

milliyet.com


İktidar bizdendir ne yaparsa hizmettendir (körü körüne destek) anlayışı, Sayın Başbakan'ın kendi memleketinde bozuldu. Sakallı bir Beyefendi ve başörtülü bir Hanımefendi özgün protestolarını gösterdiler. Önyargılı destek büyüsü dağılmaya başladı deniz bitti, taka'lar karaya toslama başladı.

Hem de parti teşkilat toplantısında, gerçeklerin motive ettiği bir davranışla sesleri Sayın Başbakana ulaşmakla kalmadı tüm Türkiye'ye yayıldı.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP İl Danışma Meclisi toplantısında konuşma yaparken, "İki senede iki trilyonum gitti. Böyle mi yöneteceksiniz bu memleketi? Gümrüklerde sıkıntı yaşıyoruz. Sayın Başbakanla, sizinle görüşmek istiyorum" diyen yaşlı bir adam korumalar tarafından salondan dışarı çıkartıldı."

"Salonda bulanan 30 yaşındaki Sevim Topçu da Başbakan'ın konuşması sırasında tepki gösterdi ve "Ülkede ekonomik kriz var. Bu ekonomik kriz ne olacak?" diye bağırınca önce partililer tepki gösterdi. Ardından kadın korumalar tarafından dışarı çıkartıldı."(1)

Sayın Başbakan'ın bu protestoları sanki asılsız söylentilermiş gibi basite alarak: "Bu salona girenlerin tamamının danışma meclisi üyesi oldukları kesin değil. Meclis dışından girenler de var. Partili olanı da, olmayanı da var. Ekonomik kriz nedir, ne değildir diye sorsan tanımlamaktan aciz olanı da var. Rizeli kestiği çayın parasını bir sene sonra alıyordu. Şimdi çayının parasını aldığı için mi kriz var" ifadesini kullandı.(1)

Bu haberler şunu görteriyor ki artık görüntüyü sizden, bizden espirisine dayalı testek tılsımı bozulmuştur. Vatandaş realitenin kendi hayat şartlarının gidişatı olduğunun farkına varmaya başlamıştır.



1:http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1127663&Date=13.08.2009&b=Protesto ettiler salondan atildilar&KategoriID=12&ver=52
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..