Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

İktidar ve kirtik olmak

İktidar ve kirtik olmak
 

Şİmdi Sabun ama KİRTİK olmak zorunda.


İnsanlar doğarlar,

Doğduğu anda bilinen tek gerçek öleceğidir. Bugün benim doğum günüm. Herkes gibi bende günün birinde doğmuşum. Asıl konumuz doğum günü değil. Bu vesile ile herkesin geçmiş yada gelecek doğum günleri kutlu olsun.

Gelelim asıl konumuza; Kirtik. Sözlük anlamı farklı farklıda olsa bizim yörede ve Anadolu'nun birçok yerinde kullanılır. Kısaca biz sabun kırığına ve bitmek üzere olan sabuna kirtik deriz.

-Gızz Hatceeee bir kirtik sabun verde herifin (eşi) köyneğini yıkayım.

Sabun kirtiği elden kayar banyoda kulansan yere düşer, ayağının altına gelirse düşersin, biryerlerini kırarsın.

Kızarsın, kızıncada alır ya çöpe atarsın yada bir tekme artık onun seni yıkayamayacağına karar verdin demektir. Her ne kadar ilk aldığında sevinmişsindir. Zevkle çamaşırını yıkamışsındır, başını yıkamış, güzel bir uyumuşsun. Sevdiğin ne hoş kokuyorsun demiştir. Şimdilerde öyle sabunlar kaldı mı? O da başka bir dert ya.

Sabuna tekmeyi vurduğunda ya da, çöpe attığında sana dönüp nankör diyecektir. Nasılda unuttu başında köpürdüğünde ohh deyip keyifleniyordu. Çamaşırlarını asarken komşusu Hatce kadına kasıla kasıla bakıyordu. Gız vallahi sabunum bir köpürüyor bir köpürüyor gız görme .....

İktidarla ne alakası var diyeceksiniz. Tam da ilgisi var. Bakın yeni iktidarlar yeni sabun gibidir. Önce ona (oy vererek) sahip olanlar komşusuna hava atmak için az köpürse de -gızzz benim sabun höpür höpür köpürüyor diyecektir. Hiç kokmasa da gızz benim sabun sanki esans ne güzel kokuyor diyecektir. İktidarlar sabun gibidirler. İnsanlar ilk sahip olmaları nedeni ile hava atmak adına övünür ve öğer. Köpürmese köpürüyor, kokmasa kokuyor der. Taki kirtik olana kadar.

Şimdi günümüze gelelim. Bu iktidar artık kirtik mi? Yoksa hala köpürüyor mu? Yoksa başını yıkamaya çalıştığında seni düşürüyor, polis copu olup çocuğunuza iniyor mu?

Siz ne kadar bu iktidara kirtik oldu deseniz de sabun satıcıları kirtik de olsa öve öve bitiremeyecek. Günümüzde iktidardan beslenen yandaş müteahhitler, yandaş gazeteciler, liboş solcular vesselam iktidar dalkavukları. Sabun satışından pay alan aracılar tefeciler kraldan çok kralcı olacaklar ve kirtik sabunun ayağını kaydırmasına, çocuklarınızı coplamasına, pankart açtı diye hapse atmaya itiraz edenleri Ergenekoncu ilan edecekler. Bizlerse atılan taşın arkasında koşan olmaktan bir türlü kurtulamayacağız.

Flaş.. Flaşş koş vatandaş koş. İktidar Öcalan'la konuşmayı kesti. Artık Gülen efendi ile Apo uzlaşma görüşmeleri yapıyor.

Konuşun bakalım Akil adamlar "- Bu ülkenin demokrasi yolunda ne kadar çağdaş olduğunun göstergesidir."

Diğer akil adam araya girerek "Sayın hocamın bu görüşüne katılıyorum, Apo ile Gülen yakınlaşması ülkede demokrasiyi getirecektir, Gülen hoca okullar açıyor, Cemaatler ne kadar yararlı . Bunu anlamayan hala 68 ler de kalmışlar var"

Biri çıkıpta: "Arkadaşlar Bizim derdimiz bu iktidarın ne kadar demokrasiye inandığı? Şu öğrenciler yapılanlar hangi demokraside var. Allah aşkına öğrencilerin dertlerini dinlemeyen, aş iş derdini unutan, benzinin litresini 4 Tl nin üstüne çıkaran...."

Araya gireceltir liboş akil adam. "Bu ülkede asıl mesele, Kürt sorunudur. İnsanın dilini konuşmasında kimin zararı var. Eyalet sistemi demokrasinin gereğidir. Bu iktidarı eleştirmek Ergenokona yardım ve yataklık etmektır"....

Vesselam kim bu iktidara yandaşlık ve yalakalık etmeye devam etsede; bu iktidar KİRTİK İktidardır. Bu iktidardan hala meded umanlar varsa yeni sabuna yapıştırmalıdır. Yoksa birgün onlarında ayaklarının altında başlarına bela olacaktır.

Doğmak gibi ölmekte kaçınılmazdır. İktidar olmakta KİRTİK olmak zorundadır. Kirtik kirtikliğini kabul etmese de, banyonuzda başınıza birşey gelmesin istiyorsanız. Üç yolunuz var.

1- Yeni sabun edinin ve kirtik'i ona yamayın.

2- Kafanız, kolunuz, bir yeriniz kırılmadan tekmeleyin,

3- Çöpe atın. En azından geçmiş köpürmelerine saygılı davranmış olursunuz.

10.12.2010

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..