Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ALİ GALİP AKYILDIRIM

http://blog.milliyet.com.tr/aligalip

29 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

İktidara sahip olanlar...

İktidara sahip olanlar...
 

İktidara sahip olanlar; sıkılı yumruklarını gevşetirlerse kardeşliğin yüzü güler, mutluluğun yolu açılır, kahvelerde dostluk çayları içilir.


İktidara sahip olanlar; korkutmadan yönetirlerse, adil olurlarsa, adaletle hükmederlerse bu ülkede hiçbir sorun kalmayacağına inanıyorum.

İktidara sahip olanlar; gerilim yaratmadıkça, “siz- biz” demedikçe halkımız tek ses tek yürek olur.

İktidara sahip olanlar; verecekleri her mesajı sevgi, saygı, duygu çerçevesinde verirlerse bu ülkenin insanları onlarla beraber ağlar, onlarla beraber güler.

İktidara sahip olanlar; gücünü ülkenin tüm halkından aldığını hissettirirse o ülkede barış olur, kardeşlik türküleri söylenir.

İktidara sahip olanlar; ülkeyi halkı ile paylaşırsa zenginlik olur.

İktidara sahip olanlar; güler bir yüzle konuşurlarsa, asık suratlı insanlarımız güler, dudaklardan güzel sözler dökülür…

İktidara sahip olanlar; kendilerini biraz özletirlerse, özlenen, değer verilen, sabırsızlıkla beklenen olur.

İktidara sahip olanlar; cesur olurlarsa eleştiri kültürü gelişir, kavgalar son bulur.

İktidara sahip olanlar; iktidara geldikten sonra partisini bir kenara koyarsa, bu halk onları karşılıksız sevgi ile bağrına basar.

İktidara sahip olanlar; insanların yaşam tarzına karışmasa, komşular komşuya uğrar kırkı yıl sürecek hatırla bir kahvelik sohbetler yapılır.

İktidara sahip olanlar; kendisi gibi düşünmeyenlerin düşüncelerine saygı duyarsa, siyasi kültür demokrasiyi geliştirir.

İktidara sahip olanlar;  demokrasiye inanıp özgürlüklerden korkmazsa bütün yollar barışa çıkar, Kürt -Türk ayrımı kalmaz.

İktidara sahip olanlar; sorunları biriktirmeden çözerlerse, adalet eşitlenir, barış türküleri söylenir, yüzler güler, devlete güven artar.

İktidara sahip olanlar; demokrasiyi içselleştirirlerse siyaset güzellik olur, demokrasi kazanır, güçlenir, insanımızın bir birine saygısı artar.

İktidara sahip olanlar; muhalefeti dinlerse, çözüme yardımcı düşüncelerine saygı duyarsa hiddet, nefret ve hakaret konulu söylemlerin sonu gelir.

İktidara sahip olanlar; ezilenin, kendisini değersiz hissedenlerin, sorunu olanların yanında olursa acılara yoldaş olur.

İktidara sahip olanlar; “ben” merkeziyetçi duygudan uzaklaşırsa hepimiz “biz” oluruz ve tüm korku dağlarını yıkarız.

İktidara sahip olanlar; her yaptıklarının doğru olduğunu halka dayatmazlarsa ülkenin kazancı daha çok olur.

İktidara sahip olanlar; mütevazı olurlarsa yönettiği halk kendisini değerli hisseder.

İktidara sahip olanlar; atadıkları yöneticileri siyasi görüşüne göre değil de liyakate bakarak atarsa çalışanlar mutlu olur. Adalet yerini bulur.

İktidara sahip olanlar; partisi adına değil de devleti adına iş yaptığına inanırsa ve inandırırsa el çekilir dünya malından. Kazanan devlet olur millet olur.

İktidara sahip olanlar; işçinin, memurun, köylünün, emeklinin, dulun, yetimin, işsizin, insanca geçinebileceği imkânları yaratsa bu ülke cennet olur.

İktidara sahip olanlar; sıkılı yumruklarını gevşetirlerse kardeşliğin yüzü güler, mutluluğun yolu açılır, kahvelerde dostluk çayları içilir.

İktidara sahip olanlar; koruma ordusu ile gezmediği sürece bu halk kendisini güven içinde olduğunu hisseder ve güven içinde yaşar.

İktidara sahip olanlar; her gün talimatlar yağdırmasalar çalışanlarda çalıştıranlarda zekâlarına daha çok güvenirler.

İktidara sahip olanlar; fakir fukara halka yaptığı sosyal yardımları partisinin bir lütfu gibi değil de devletin yapmak zorunda olduğu yardımlar olduğunu söylerse, insanlar sadece devletine minnet duyar, siyasetçilere değil.

İktidara sahip olanlar; milli değerlere sahip çıkarsa “Çanakkale Ruhu” asla kaybolmaz.

İktidara sahip olanlar; dini değerler üzerinden siyaset yapmazlarsa Allah ile kul arasına hiç kimse giremez.

İktidara sahip olanlar; tüm halkını ayrımsız kucaklarsa, ülkenin yüzü güler, düşmanların içi kan ağlar.

Yeni bir yazıda buluşmak dileği ile…

Ali Galip AKYILDIRIM

 
Toplam blog
: 264
: 396
Kayıt tarihi
: 28.07.14
 
 

1959'da doğdu. Sınıf Öğretmenliği okudu.1979'da Öğretmenlik görevine başladı. Hayatın; okumak, ya..