Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

İktidarın ilkleri

İktidarın ilkleri
 

Gelin sizinle bu gün bir ilkleri tartışalım.

Evet, AKP iktidarında meydana gelen ve bu güne kadar eşine, benzerine hiçbir yerde rastlayamayacağımız ilkler…

İşte size bu ilklerden seçmeler.

1-İlk defa bir Başbakan " Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz" dedi

2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı. Hem de ne artış! Son bir yılda aldı başını gitti. Deniz Baykal’ın söylemi ile 700 bin kişilik orduya, bir yılda 963 bin kişilik yeni işsizler ordusu!

3- İlk defa cari açık verilirken döviz kuru arttı. Bu dünya tarihinde görülmemiş bir olay!

4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura "İMF'yi ikna edin" dedi. Evet, IMF’yi ikna etme yine bize kaldı!

5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı. 2008 yılı sonu itibarı ile 150 milyar $ ın üzerinde!

6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı. Tam bir Borç Yiğidin kamçısıdır örneği!

7- İlk kez Yunan kilise bankası Türkiye'de banka satın aldı. Yunanistan ve Türkiye’ye hayırlı olsun!

8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı. Din bu sefer elden gitti! Din imanla iktidara gelen bir partinin dudak uçuklatan uygulamalarından biri!

9- İlk defa düşük faizli dış borç yüksek faizli iç borç ile ödendi. Enfes bir uygulama!

10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, İslamiyet’i yok etmeye yemin eden bir Papa'nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi. Bunların hepsi Demokrasi ve batıya yaranma tak iyesi!

11- İlk defa bir Başbakan " Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya" dedi. Hatırlatırım. İsrail de bu günkü İsrail’in yerini para ile satın almıştı. Sonuç ortada herkesin bir şekilde desteklediği bir İsrail Devleti!

12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi. Din elden gidiyor!..

13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı. Memlekete hayırlı olsun. Uygulanan politikaların desteklenmesi için nelere göz yumulduğu açıkça görülüyor.

14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret Ödülü" aldı. Sonrada İsrail Cumhurbaşkanı ile tartışarak, Halifelik ve Fatihlik unvanını elde etti!

15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi. Devlet Bakanı Egemen Bağış’a göre Başbakan’ın Dick Ceheny’e verdriği talimatla(!) askerlerimiz serbest bırakıldı!

16- İlk defa bir Başbakan " bir dönem dini kullandık" dedi. Sanki şimdi kullanmıyorlar da!

17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara 50 yıllık imtiyaz verildi. İşte Demokrasi ve insan hakları!

18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanındı. Oysa yerli yatırımcıdan %10 luk stopaj hala kesilmeye devam ediyor.

19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti. Sizi gidi Siyonistler sizi…

20- İlk defa tezkere ret edilmesine rağmen Dış İşleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti. Yeter Söz Milletindirden yeter söz Tayyibindir’e geldik. Büyük bir aşama!

21- İlk defa bir Başbakan İslam dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP'un eş başkanı oldu. Hayırlı uğurlu olsun!

22- İlk defa bir Başbakan Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerin e sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı. Ne de olsa halife! Bu dualar kabul edilmeyecekte kimin duası kabul edilecek!

23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800 milyon dolar kaynak aktarıldı. O da bir şey mi? Daha neler çıkacak neler!

24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi ama sonra Mercedes'e razı oldu. Olmaz ki canım. Buna çaydan geçip derede boğulma derler!

25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı. Sonrada gidip oyunu, miting yapmasına neden olan partiye verdi!

26- İlk defa bir Başbakan Türkiye'yi pazarladığını açıkça itiraf etti. Pazarlanacak bir şey kalmayınca, ekonomi sıkıntıya girdi!

27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı. Tarım ülkesinden çıkmışlığımızın bir göstergesi! Kendi kendine yetebilen bir ülke konumundan çıktığımızın da bir göstergesi!

28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere " Gözünü toprak doyursun" dedi. Toprak varda, biz mi doymadık!

29- İlk defa kap kaç diye bir sektör ortaya çıktı. Ne kadar kap kaç var. O ilin Emniyet Müdürü o kadar başarılı! Baksanıza İstanbul Emniyet Müdürü o kadar başarılı ki, dizilerde ve filmlerde oynamaya da başladı!

30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı. Zina dini bir terim. Dini kullanarak iktidar olanların, dinen suç olayları suç olmaktan çıkarması düşündürücü! Yoksa bunlar dini mi(!) kullanıyor?

31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı. Ben Başbakan olsam, bende gezerdim. Böyle bir imkanı bir daha nasıl yakalayacak. Hem gez, hem para kazan. Hem de hediye al!

32- İlk defa bir Başbakan " Borç yiğidin kamçısıdır" diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi. Yok! Bu söz Demirel’e ait! Ancak borçlanmayı başarı olarak gösterme başarısı bu günkü iktidara ait!

33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi. Bu yüzdendir ki! Tarımda dış ticaret açığı verdik!

34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi. Çiftçi ve Emeklinin oyu, oydan sayılmıyor. Onlar ne kadar ezilirse, o kadar oyu iktidar partisine veriyorlar!

35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için "Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin " dedi. Ancak bu sözlerin hiçbir anlam taşımadığı, hem iç politikada, hem Amerikan politikasında açıkça görüldü.

36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilâtı yerinde saydı. Böylece Gayri Safi Milli Hasıla artışının bir balon olduğu ortaya çıktı!

37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi. Yandaş medya yaratmanın temel özelliklerinden birisi! Birde Kamu Bankalarından kredi sağladın mı? Değmeyin iktidarın keyfine!

38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti. Hem de 10 Kasım günü... E… Bende o kadar değerli hediyeler alsaydım. Bırakın ayağına otele gitmeyi, o kralı Mekke’de karşılardım!

39- "İlk defa bir Başbakan bir çiftçiye “Ananı da alda git” dedi. Çiftçi anası olmadan ne yapar! Elbette anasını da yanına alıp, Başbakanın yanından uzaklaşacak! Yoksa Korumalar ne yapar?

40- İlk defe bir Başbakan bir şehit cenazesinde “Askerlik Yan gelip Yatma yeri değildir” dedi. Başbakanın kendi çocukları yan gelip yatmayı sevmedikleri için askere gitmediler!

41- İlk defa bir Başbakan 300 m lik bir gemiye “Gemicik” dedi. Bedava sirke baldan tatlıymış!

42- İlk defa bir Başbakan” Kartel medyasının(!) gazetelerini okumayın, televizyonlarını açmayın” Dedi. Başbakan haklı. O kadar yandaş medya boşuna mı yaratıldı?

43- İlk defa bir Başbakan Atatürkçü düşünen insanları dinsizlikle suçladı. Başbakana yakışır!

44- İlk defa bir Başbakan için Cumhuriyet Mitingleri düzenlendi. Sonrada bu mitingleri düzenleyenler Ergenekoncu olarak içeri alınıp, sorgusuz sualsiz içeri tıkıldılar!

45- İlk defa bir halk kendi laikliğinden ve özgürlüğünden olmaktan korktu. Çünkü insanlar sorgusuz sualsiz içeri tıkılmaktan da korktu!
Evet, 85 yıllık Cumhuriyetimizin, son 6.5 yılındaki ilkler elbette bununla da bitmiyor. Daha bir sürü ilk var Ancak bu ilklerin devamı da geleceğinden, Beyaz eşya, kömür, alışveriş çeki gibi seçime dönük ilkleri ileriki bir yazımızda gündeme getiririz.

Bu ilklerin tarihe bir dip not olarak geçmesi, ülke geleceğimiz için çok önemli. Bu tür ilkleri, gelecekte iktidar olacaklarda kendilerine göre yorumlayarak, yeni ilkler yaratmak için kullanabilirler!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..