Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '17

 
Kategori
Sağlık
 

İlaç Sektöründe Ben Bir Markayım

İlaç Sektöründe Ben Bir Markayım
 

Murat Şahbaz


İlaç sektöründe ve insan ilişkilerinin yoğun olduğu sektörlerde iş kollarında çalışan kişilerin en büyük istekleri kendi alanlarında bireysel bir marka olabilmektir. Peki marka olmak hem de bunu kişisel bir süreç haline getirmek sizce nasıl olmalı, nasıl yapılmalı ve nasıl görünür olmalı.
 
Kişisel Markanın tanımına bakmakla başlayalım: Sizi diğer insanlardan ayırt etmeye yarayacak bir değerler sistemini temsil eder. Duruşunuz, kendiniz, ürün bilginiz, coşkunuz ve heyecanınız tam bir marka bütünü olarak ele alınabilir.
 
Kişisel Marka sürecine başlamadan önce kendi yetenek ve özelliklerinizi bilmeniz bu alana doğru çalışmalar yapmanız gerekir. Satış alanında bir marka olmak istiyorsanız bu alandaki bütün kavram değer ve satışın gerekliliği içerisinde olan bütün sürece hâkim olmanız ve bunu kendi kişisel özelliklerinizle bağdaştırarak satışın içerisinde yer alan bir konuda uzman olmaya başlamanız bu sürecin ilk adımını oluşturur.
 
Kişisel marka olma yolunda yapılacak ilk işi o alanda çalışmayı düşündüğünüz alanda ilk olabilmektir. İlk olmak her zaman size bir avantaj ve üstünlük sağlar. Bunun markasal olarak örneklerden bir tanesi kâğıt mendilin Selpak olarak istenilmesi olarak gösterilebilir.
 
Öncü olmak ve birçok proje ve etkinlikte yer almak hem şirketiniz olsun hem sivil toplum alanında olsun bu tür faaliyetlerin başını çekmeniz size etkili bir network ağı kurmanıza neden olacaktır.
 
Yaptığınız alanda iş ve sektörde bir niteliğiniz özelliğiniz olmalı bu nitelik ve özellik sizin marka konumlanmanızda o güç ve isimle anacaktır. Bunun örneklerine bakacak olursak. Doğuş Çay Karadeniz’i simgelerken, Becel Kap Sağılığını öne çıkarır. Sizin kişisel markanızda kendi alanınızda bir gücü simgelemeli.
 
Markanızın bir hikâyesi olmalı, bu hikâye etkili ve çekici olmalı ki kişileri ve müşterilerinizi içine çekebilmeli. Buna örnek olarak verecek olursak. Bawarian Motor Werke yani Bavyera motor fabrikasının baş harflerinden oluşan bu isim şu an dünyanın en prestijli ve karlı otomobil üreticilerinden biri. BMW nin logosu uçak motoru ürettikleri zaman kullandıkları pervanelerin mavi gökyüzünde dönüşünü simgeler ancak BMW nin içinden çıktığı RAPP şirketinin Bavyera renkleri olan mavi beyazı yuvarlak bir şekilde kullandığı logo bugünkü BMW Logosuna çok benzer.
 
Yine en önemli kişisel markalardan biri olmak yolunda atacağınız adımlardan biriside tercih edilmektir. Bunu gerçekleştirmek ne kadar zor olsa da ilk başlarda fedakarlık yapmanız gerekebilir. Büyük bir şirkete eğitim vermek, alanının en büyük firmalarından birinde sizin ürününüzün kullanılması ve bunu sizin başarmış olmanız kişisel marka olma yolunda atacağınız en güçlü adımlardan birisi olacaktır.
 
Kişisel Marka olma yolunda atacağınız en güçlü adımlardan bir tanesi de 15-30 saniyelik bir reklamız olmalı bu reklamda,
 
Siz kimsiniz,
Ne iş yaparsınız,
Ne iş yaptığınızı etkili bir şekilde anlatmanız,
İnsanların neden sizinle çalışmaları gerektiği konusunda bilgi vermeniz gerekmektedir.
 
Kişisel Marka olmak demek hayatı daha güçlü ve daha anlamlı kılmak demektir.
 
Toplam blog
: 29
: 262
Kayıt tarihi
: 08.10.15
 
 

Hikaye Tasarımcısı ..