Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

31 Ekim '18

 
Kategori
Genel Sağlık
 

İlaçlarınızı Meyve Sularıyla İçmeyin ve Şunlara Dikkat Edin

İlaçlarınızı Meyve Sularıyla İçmeyin ve Şunlara Dikkat Edin
 

İlaçların, mutlaka ama mutlaka su ile yutulması gerekiyor...

Zira yapılan araştırmalar, meyve suları, çay ve diğer içeceklerle ilaç yutmanın yanlış olduğunu göstermiş...

Bilhassa greyfurt suyunun, başta kolesterol ilacı olmak üzere pek çok ilacın etkinliğini arttırdığı, toksik etkilerini çoğaltabildiği bilinmekte...

Üzüm suyu ile beraber alınan ilaçlarda da, ilaç emiliminin değişebildiği görülmüş...

Ve uzmanların uyarılarına göre...
Bunlara dikkat:

Omega-6 desteklerini kullanmak büyük bir dikkat gerektirir. Çünkü omega-6 ailesinden linoleik asit ve araşidonik asit, iltihabi reaksiyonlara neden olabiliyor. Aynı gruptan gamma linoleik asit (GLA) ise pek çok alanda sağlığa destek oluyor. GLA'nın en önemli kaynağı çuha çiçeği yağı. GLA vücutta yapılmadığı için besinlerle alınması gerekiyor. Omega-6 yağlarını rastgele kullanmamakta fayda vardır.

* Pek çok çalışma, kanser ve başka hastalıklardan korunmak maksadıyla yüksek dozda E vitamini kullanmanın ciddi sağlık riskleri yaratabileceğini gösterdi. Özellikle günde 400 üniteden fazla E vitamini kullanmak tehlikeli sayılıyor.

* Bir kalsiyum desteği kullanmadan evvel doktora danışmanızda yarar var. Mesela, kalsiyum düzeyi yüksek olanlar, fosfor düzeyi düşük bulunanlar ve tiroit bezi az çalışanlarda kalsiyum desteği zararlı neticeler verebiliyor. Kalsiyum desteklerinin bulantı, gaz, şişkinlik, ağız kuruluğu ve kabızlık yapabileceği de aklınızda bulunsun.

B-12 vitamini, kan yapımından hücre çekirdeğinde DNA üretimine, sinir sisteminin bütünlüğünün korunmasından karbonhidrat ve yağ metabolizmasına kadar pek çok alanda işe yarayan, olmazsa olmaz bir vitamindir. Bu vitamin et, balık ve süt ürünlerinde bulunabiliyor. Vejetaryenlerin ve yaşlıların zaman zaman B-12 düzeylerini kontrol ettirmelerinde fayda vardır.

D vitamini eksikliği son derece ciddi bir sorundur. Günlük alınması gereken miktar ortalama 400 ünite ya da 10 mikrogram civarındadır. Lâkin uzun süreli ve yüksek dozda kullanım zehirlenmelere yol açabilir.

Resveratrol; üzümde, dutta ve yer fıstığında bulunan bir doğal maddedir. Üzüm suyunda da bol miktarda vardır. Bu maddenin temel etkisi, güçlü bir antioksidan olmasıdır. Bu yüzden, kanserden korunmada faydalı olabileceği düşünülmüştür.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..