Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

İlahi Fatih Terim... Sen insanı güldürürsün..

İlahi Fatih Terim... Sen insanı güldürürsün..
 

Bu gün oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerindeki  5.inci maçımızdan önce Başantrenör Fatih Terim basın toplantısında birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.

 1.Bizim için çok önemli bir maç.

2. Kaybedecek bir şeyimiz yok.

Fatih Terim in yukarıdaki her iki cümleyi arka arkaya kurması  ne kadar çelişkiler içinde olduğunun ne kadar günlük düşündüğünün bir göstergesidir. Her iki cümle bir birleri ile tamamen zıt ve çelişkilidir.

Bizim için çok önemli bir maç ise nasıl kaybecek bir şeyimiz olamaz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 

İlk açıklama doğrudur. Türkiye Milli takımı için son derece kritik ve önemli bir maçtır. Bırakın  kaybetmeyi beraberlik durumunda bile gruptan çıkma yani ilk üç dereceden birini elde etme ihtimalimiz futbol hesapları içinde sıfırdır. İlk üç dereceden birinde olabilmek için bu maçtan mutlaka 3 puan almamız gerekiyor. O derece mühim o derece önemli bir maç.

 Kaybedecek bir şeyimiz yok demesi neyin nesi peki.? Bunu anlamak mümkün değil.

FİFA  Dünya sıralamasında son 12 yılın en alt seviyesine inmişiz. 56. sıradayız. Bu eleme maçlarından sonra 60. sıradan da aşağılara inme durumu söz konusu. Çünkü ne oynadığımız maçlar ne aldığımız sonuçlar ne de takımın formu ve istikrarı  nede Teknik Ekip hiç ümit vaadetmiyor.

Hal böyle iken bir sonraki Dünya Kupası eleme gruplarına belkide son torbadan girme tehlikesi yaşıyorken  Fatih Terim in bu maç için kaybedecek bir şeyimiz yok demesini anlamak mümkün değildir.

Bir basın mensubununda Sayın Terim siz göreve geldiğinizde FİFA sıralamasında 30 ve 40.ıncılık arasındaydık ve grup eleme maçlarına 2. torbadan giriyorduk. Oysa şimdi 60.ıncı sıralara kadar geriledik ve 4. torba seviyelerinde mücadele ediyoruz. Bu nedenle mi kaybedecek bir şeyimiz yok demek istediniz diye sorması gerekirdi. 

Bunun yerine basın mensupları böyle bir kritik maç öncesi hala Emre Belözoğlu ile Gökhan  Töre ile  ilgili sorular sorarak  oyuncuların maça motive olmak yerine hala sorunlara ilgilenmelerine neden olmaktadırlar.

Fatih Terim iyi veya kötü tercihini yapmış ve oyunlarını toplamıştır. Eğer yetkiyi ona vermişseniz buna diyecek bir şeyiniz olamaz. Elbette herkesin kadro tercihi le kendi yorumları olabilir. Yanlış yaptığını düşünsek bile bu maç öncesi Fatih Terimi  kadro tercihi için maç öncesi eleştirmek ve yıpratmak doğru değildir. Biz eleştiriyoruz diye bazı oyuncuları hemen gönderip  kamuoyunun istediği oyuncuları çağıracak hali yok. Bu maç bu oyuncularla oynanacaktır. Fatih Terim maç için gerekli planlamasını yapmış ve rakibe göre kadro tercihin yapmıştır. Maç sonunda doğru   tercihler mi yoksa yanlış tercihler mi olduğunu görteceğiz.

Bu ana kadar bende  Fatih Terimin çoğu kez hissi  davranıp bir çok  oyuncu konusunda yanlış tercihler yaptığı fikrindeyim. Ancak maç öncesi özellikle basının bunu gündeme getirip Egemen niye yok, Hakan Balta ile kulüpçülük yapıyor, Emre neden takımda diyerek  gerek oyuncunun gerekse Fatih Terimi demoralize etmememiz gerekiyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında Hollanda ile bu akşam oynayacağımız maçtan ümitli olmak için hiç bir neden yok. Özellikle Terimin  bizim için çok önemli bir maç ama kaybececek bir şeyimiz yok anlaşılmaz sözlerinden sonra.

Türkiye gibi Hollanda da grup maçlarına beklenenin aksine kötü bir başlangıç yaptı. Bu maçta da önemli eksikleri var.  En önemli iki kozu Van Persie ve Robben oynayamayacaklar.

Ancak yine de Hollanda ağır favori konumunda. Özellikle Türkiyenin bu maçta kalesinde daha tecrübeli bir Volkana ihtiyaç vardı. Ama  tercih Babacan olanından yana kullanıldı. 

Sanırım Terim ağır bir yenilginin yarasını sarmak için hemen 3 gün sonrasına Luxemburg ile özel maç anlaşması yaptı. Ancak bu maçtaki yenilginin ardından rakip Luxemburg  bile olsa moralsizlik bu maçta ta kendini gösterebilir.

Sonuçta gerek Hollanda gerek Luxemburg maçı Türkiye için son yıllardaki en ızdıraplı maçları olarak yerini alabilir.

Fatih Terim zihniyetinden kurtulamadıktan sonra  bu ızıraplar giderek artmaya devam edecektir. 2018 Dünya Şampiyonasını da yine tv lerden izlemek durumunda kalacağız. Kendi Ülkemizin takımı yerine başka takımları desteklemek zorunda kalacağız gibi görünüyor.

Çünkü Fatih Terimin mukavelesi maalesef daha 3 yıl devam edecek..

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..