Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '14

     
    Kategori
    Değerleme
     

    İlahi Komedi tadında

    Aslında her şey baştan beri aynıydı…

    Tek değişen takvimdeki yapraklardı ki bazen o takvim yaprakları , bazı olayların milat kabul edilip zamanla  geçerliliğini kaybeden bir olgu olabiliyordu.

    Bildiğimiz tarih ise o takvim yapraklarından bulabildiğimiz, gidebildiğimiz kadar eskiye giderek yaşanmışları ya da yaşanmış gibi gösterilen olayları öğrenmeye çalışmaktan ibaret.

    Her şey aynı o tarihte aslında. Senaryo aynı anlayacağınız hani derler ya tarih tekerrürden ibarettir diye, işte o tekerrür eden ise birbirine üstünlük sağlamaya çalışan insanlar, savaşlar ve ölümlerden başka bir şey değil.

    Bu üstünlük sağlama, kıskançlığın nelere mal olduğunu anlamak için çok eskilere gidelim hani ne tesadüf  Musevi kaynaklara göre Şam’da dökülen o ilk kardeş kanı Habil ile Kabilin olayına mesela, Kabil şu anki modern insanlık gibi sert ve merhametsiz, Habil ise tam tersi yumşak başlı ve merhametli bir insandı. Kabilin üstünlük yarışına girdiği kardeşini öldürmesiyle neticelenen bu olayda, İnsanlığın en baştan beri değişmeyen huylarından biri olan kıskançlığın ve kibirin insanlara neler yaptırabileceğini gözler önüne sermeye yeterlidir.

    Modern İnsanlığın  mantıksallık ve barıştan önce kıskançlık ve kibirden dolayı  insanları öldürmek için nükleer silahları bularak Hristiyanlığın Megido’da beklediği sonun başlangıcını başlatması mı komik olan yoksa her şey ortadayken sonunu bilerek ancak geri adım atamadığımız o uçuruma gitmek mi?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 65
    Kayıt tarihi
    : 22.07.14
     
     

    Mühendis, Mekanik ..