Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '12

 
Kategori
Eğitim
 

İlahiyat Fakültesine öğrenci çekme promosyonları!

İlahiyat Fakültesine öğrenci çekme promosyonları!
 

Nereden nereye…

Öğrenciler üniversiteyi kazanmak için dişlerini canlarına takarak çalışırlarken, aileleri de buna destek oymak için elindeki son imkânı dahi kullanmaktan çekinmiyor. Yeter ki çocuğum iyi bir eğitim alsın diyerek, hem maddi, hem manevi yönden destek oluyor.

Üniversiteyi kazananlar için iş orada bitmiyor! Tabi birde üniversite de okumak var. Bir yandan üniversite harçları, kalacak yer sorunu, ders notları vs. gibi bir sürü sorun öğrenciyi ve ailesini bekliyor.

Bu arada başarılı öğrenciler için bazı üniversitelerden cazip teklifler gelmiyor da değil. Gelen tekliflere bakılacak olursa, o öğrenciyi kapmaya çalışan üniversitenin, o öğrenci hakkında değişik düşünceleri olduğunu anlmak pek ala mümkün.

Bu tür uygulamaları genellikle cemaate bağlı üniversiteler ve vakıf üniversiteleri uyguluyor. Devlet üniversitelerinin bu tür uygulamaya ne bütçesi, ne de o yönde karar alabilecek yöneticisi var. Zaten altyapı ve eğitimci eksikliği hat safhada!

Buna birde iktidarın öğretim elamanı yetiştirme imkânı önüne set çekmesi var! Uzun zamandan beri kadro verilmediği için üniversitelerimiz eğitimci sıkıntısı çekiyor. Eğitimci sıkıntısını giderebilmek için dışarıdan ehliyetsiz kişilere ders verdirilerek bu sorun çözülmeye çalışılıyor.

Devlet üniversitelerinde bu sorun yaşanırken, meğer bazı devlet üniversitelerinde, özel bölümler için sorun yokmuş! Hele hele ‘Dindar ve Kindar gençlik’ yetiştirme söz konusu olunca, akan sular duruyormuş.

Bu da nereden çıktı diyorsanız, gelin yeni bir devlet üniversitesinin uygulamalarına bir bakalım. İsterseniz önce üniversitenin isminden ziyade taahhütlerine bir göz atalım.

*Her öğrenciye öğrenim harcını karşılama taahhüdü,

*İlk 3000’e giren öğrencilere aylık 1000 TL,

*İlk 6000’e giren öğrencilere 500 TL,

*Fakülteye yerleşen her öğrenciye 250 TL karşılıksız burs!

*Bütün öğrencilere kalacak yer temini!

*Ders saatleri dışında özel eğitim seminerleri fırsatı!

*Hazırlık sınıfı sonunda Suudi Arabistan’da (Mekke, Medine ve Cidde) 4 ay süreyle pratik dil eğitimi imkânı,
%100 Arapça eğitim ve İngilizce seçmeli ders alma imkânı!

*Akademisyen ve İslâm âlimi yetiştirmeyi önceleyen bir fakülte!

*Mezun olan her öğrencimize -akademik kariyer yapma imkânı yanında- öğretmenlik, vaizlik, Kur’an kursu öğreticiliği gibi pek çok sahada iş imkânı!

*Alanında uzman, proaktif akademisyen kadrosu!

*İstanbul, Bursa ve Kocaeli’ye 1’er saat mesafede, stresten uzak, doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehirde okuma avantajı!

Sonunda da şöyle bir soru:

Bu imkânları aynı anda sunabilen başka bir fakülte biliyor musunuz?'

Eğer bilmiyorsanız, haydi bu üniversiteye!

Bu üniversiteyi çok merak ettiğinizi görür gibiyim. Sizi fazla merakta bırakmamak için hemen açıklayalım. Bu üniversite; Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi!

Görüldüğü gibi, vakıf üniversitelerin öğrenci çekmek için uyguladığı yöntemleri bile geride bırakacak imkânlar vadeden bir üniversite.

Sormak lazım; bu vaatler aynı üniversitenin diğer bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler için neden uygulanmaz?

Her yıl düzenli olarak zamlanan harç parası, çocuklarını okutmak için bu harç parasını ödemek zorunda olan milyonlarca aile ve okumak için çalışmak zorunda kalan öğrencilere karşın, Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanan öğrenciler okudukları süre boyunca harç parası ödemeyecek olmaları, ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ ilkesine bir darbe değil mi?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..