Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

İlan: Acele başbakan aranıyor !

İlan: Acele başbakan aranıyor !
 

Anlaşılan hükümet yani Adalet ve Kalkınma Partisi kaçınılmaz sona yaklaşıyor. Mart seçimleri de bunun habercisi olabilir. Buna ilk ihtar da demek mümkün. Bu ihtarın ise 27 Nisan Muhtıtası gibi ters tepmeyeceği olası bir durum.

Yani muhtıranın aksine bundan hükümet partisi zararlı çıkabilir. Hani derler ya “Görünen köy kılavuz istemez” diye. Gidişat onu gösteriyor. Hükümet yanlısı gözüken kalemler bile bu noktaya işaret etmekte.

Güçlü sivil toplum örgütleri de söz konusu gidişattan rahatsız ve bu hususta hükümeti pasif görüyorlar. Bundan dolayı da süreç Adalet ve Kalkınma Partisi aleyhine işlemekte. Hükümetten rahatsız olanlar belki de alternatif arayışlara geçtiler bile. Şu an bu husus gizli yürütülebilir fakat daha sonra kokusunun çıkacağı da kesin.

Yeni bir arayışa geçenlerin bu teşebbüse başvurma sebebinin altında da kuşkusuz muhalefette halen faaliyet gösteren söz konusu parti ve liderlerinden umudunu kesmiş olmaları yatmaktadır.

Bir çok defa ana muhalefet liderine yaptıkları “çekil” telkinleri de hala akıllarda.

Onun içindir ki gelecek siyasi koşularda Türk Milleti’nin yeni bir siyasi yüzle tanışma olasılığı hiç de uzak gözükmemekte.

Bu yüzün kim olacağını da yakında hep beraber göreceğiz.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..