Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

24 Ekim '07

 
Kategori
Blog
 

İlana ilanımdır!

İlana ilanımdır!
 

İlanen duyurulur!

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=71683

İlana yorum yapılmaz!
Olabilir.
Bende bu yüzden ilana ilan asıyorum!

Bende diyorum ki!

Atalarımızın ve de İslam dininin öğütlediğine göre, ''hiç bir yolcu yolda bırakılmaz!'' Hele de birlik ve baraberlik adına yola çıkılmışsa?

Hele de ''Hey arkadaş. Nereye kadar gideceğiz, yolda giderken yanımıza daha kimleri alacağız?'' Diye sormamışsak?
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=71077

Yukarıda ki bahsi geçen ormandan geçerken, o bahsi geçen kurtlara, kuşlara, çakallara ve leş kargalarına, bizden olan birini ve birilerini teslim etmek demektir...
Yani adı geçen olaya, ''hıyanet'' etmek demektir..
Bende diyorum ki!
O'da bizden değildir!

İşleri ehline vermek!
Kur’an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde, işleri ehli olana yani layık olduğu kimselere verilmesi emrediliyor. Görev yerlerinin emanet olduğu, bu emanetlere riayet edilmesi, uyulması emredilmektedir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.) [Nisa 58]

(Biz emaneti [dinin emir ve yasaklarını], göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir.) [Ahzab 72]

Müminler övülürken, (Emanetlerine [dinin emir ve yasaklarına] riayet ederler ve verdikleri sözleri yerine getirirler) buyuruluyor. (Müminun 8)
Bir işi yaparken de aralarında istişare ettikleri, birbirine danışarak yaptıkları bildiriliyor. (Şura 37)

Eeeee
E ki ne eeee?
Adı üstünde.
Çingene.
Pir'lerine soruyor!
E ne olacak şimdi?

Bir yerde okumuştum.

Türkiye, Amerika’dan bir iş için mühendis istiyor. Onlar da, o işi en iyi bilen bir teknisyen gönderiyorlar. Bizimkiler, (Biz mühendis istedik, siz teknisyen gönderdiniz) diyorlar. Amerikan yetkilileri hayret ediyor, (Biz size o işi yapabilecek en iyi bir eleman gönderdik. Unvan sizce o kadar önemli mi?) diyorlar. Sonra, (Madem mühendis istiyorsunuz, gönderdiğimiz teknisyen mühendisliğe terfi ettirilmiştir) diyerek terfisini gönderiyorlar. Yani o teknisyene mühendis diploması veriyorlar.

Osmanlıda sıradan bir kişi üstün hizmetleri görülürse, bu kişi paşa, hatta sadrazam bile oluyordu. Amerika’da bu sistem hala devam etmektedir. Kore savaşında bir Türk astsubayının üstün hizmetleri görülüyor, Amerikan generali, ona öyle bir rapor veriyor ki, (Bu raporla seni albay yaparlar) diyor. Bizim astsubay diyor ki, (Bizde öyle sistem yok. En büyük başarılarda bulunsak da, teğmen bile olamayız) diyor. Amerikan generali hayret ediyor..

Bizler kimler mi oluyoruz?

''CUMHURİYET ÇOCUKLARI''

İKİ GÜN SONRA CUMHURİYET'İMİZİN 84. YILINI KUTLAYACAĞIZ... Lütfen birbirimize güvenelim!

Saygılarımla.

''MELEKLER YÜREĞİNİZDEN ÖPSÜN'' E'mi?

Sizin ''Gönüllü'' Çingeneniz..

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..