Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '07

 
Kategori
Bilgisayar
 

İlave USB veya FireWire girişlerine mi ihtiyacınız var..!

İlave USB veya FireWire girişlerine mi ihtiyacınız var..!
 

İster masaüstü veya isterse dizüstü PC' niz olsun zaman zaman USB çıkışlarının sayısının azlığından şikayet edebilirsiniz. Bu şikayet özellikle bu tür çıkışların sayılarının fiziksel yer problemleri nedeniyle sıkıntı olduğu dizüstü bilgiayatarlarda kendini daha öok gösterecektir.

Benzer bir şekilde eğer dizüstü bilgisayarınızda FireWire (IEE1394) girişi yok ve de siz de el kameralarınızla(video kamera) çektiğimiz görüntüleri bilgisayara aktarmak istiyorsanız bu durumda böyle bir girişi bilgisayarınıza kazandırmak zorunda kalabilirsiniz.

USB tarafında alacağınız bilgisayarın USB portuna bağlanıp çoğullama işlemi yapan bir USB Hub' la bu girişi çoğullamanız mümkün.(Bu cihaz üzerinde 2,4 veya 8 USB girişi vardır. Bilgisayarın sadece 1 girişini kullanıp daha çok cihazın bağlanabilmesini sağlar) Ancak FireWire tarafında böyle bir ürün yok.

Diğer bir yolda masaüstü PC' nin ilgili yuvalarına (PCI yuva) takılan USB veya FireWire kartlardır. Bu kartların üzerinde bulunan ilave USB veya FireWire girişleriyle ilave girişlere sahip olmuş olursunuz.

Dizüstü tarafında genişleme imkanları masaüstü kadar olmasa da 2 veya 1 adet PCMCIA yuva ile bu tür girişlerin sayısnı arttırabilirsiniz. Yapacağınız isteğinize göre PCMCIA USB, FireWire kartı veya her ikisini beraber aynı gövdede sunan bir kart satın almak. Gerek masaüstü PC' nin PCI yuvalarına veya dizüstü PC' nin PCMCIA yuvasına takılan birkaç örnek ürünü aşağıda bulabilirsiniz:

PCMCIA için:

http://www.bimel.com.tr/urun/index.php?kod1=FIRPC,USBFI

PCI için:

http://www.bimel.com.tr/urun/index.php?kod1=FIRKT,USFKT

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..