Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

İleri demokrasi

Geçtiğimiz Pazar Başbakan ve beraberinde kalabalık bir bakan topluluğu Denizli'de idi. Geldiler, açılışlar yaptılar ve gittiler... 

Bu ziyaret sırasında ilgi çekici notlar vardı. 

Öncelikle güvenlik. Caddede sivil resmi pek çok polis kimlik sormak için insanları durduruyordu. 50 metrede iki kere kimliğinizin sorulması muhtemeldi. 

Güvenlik nedeniyle güzergah üzerindeki tüm arabalar kaldırıldı. Araç sahipleri aranarak araçlarını yol üstünden almaları istendi. Alamayanların araçları çekicilerle alınıp müsait yerlere bırakıldı. 

Şahsen gözümle görmesem zor inanırdım ama herhalde Dünya'da en çok Mercedes ve BMW makam arabası bizde. Bir şatafat vardı zannedersiniz Kraliyet ailesi geçiyor. Önde son model Ford, Renault koruma araçları arkalarında son model Mercedes ve BMW makam arabaları.İnanılır gibi değildi. Kaynak ne diye soruyorlar ya? Valla bu arabaları satsalar orta ölçekte 4-5 fabrika açılır. 

Ve son olarak bu ziyaret sırasında öyle bir olay oldu ki, o olay bana "işte ileri demokrasi budur" dedirtti . 

Başbakan'ı konuşma yapacağı yerde protesto etme ihtimali bulunan insanlar gözaltına alınarak karakola götürüldü. Toplam 8 kişi bu savla tutuklandı. İşte bu ileri demokrasidir. İleriyi görüp protesto etme ihtimali bulunan insanları saptayıp onları konuşmadan önce içeri almak müthiş bir ileri demokrasi örneğidir. 

Ben şahsen ülkemizin geldiği bu noktadan gurur duydum. 

Tabii bu bizim için hedef nokta değil. Eminim Türkiye çok yakında aynı Amerika veya Avrupa'da olduğu gibi aklından protestoyu geçireni veya rüyasında protesto etmeyi düşleyeni tutuklayıp karakola götüren daha ileri demokrasilere erişecektir. 

 
Toplam blog
: 8
: 552
Kayıt tarihi
: 03.12.09
 
 

1975 İstanbul doğumluyum. Özel bir şirkette yönetici olarak çalışmaktayım. Evli ve 2 çocuk babası..