Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

İleri demokrasi

İleri demokrasi
 

Ülke demokrasisini, hukuk ve yargı sistemini, komediye çeviren, %50 oranında oy alan Recep Tayyip Erdoğan ın şişinmesidir. Olmayanı, olmuş göstermek, söylenmeyeni, söylenmiş bellemek, yine bizim Başbakanımızın hasletlerindendir. Başbakan, mahallenin uslu ama içten pazarlıklı çocuğunu da yanına almış, oyuna katılmayan diğer çocuklara göz dağı veriyor. “Gelmezseniz, gelmeyin. Bu oyun iki kişiyle de oynanır, ” diyor. Oynanır da, hep aynı kişiyi ebe yaparsanız, ve hep siz sobelerseniz, oyunun tadı olmaz. Bir gün tek başınıza oynamak zorunda kalırsınız. 

Millet olarak, tarih boyunca, ümmet olmayı daha çok benimsemişizdir. Şükretmeyi, verilenle yetinmeyi, iyi biliriz. Bu yüzden halkımız, yönetenlerinin Karun kadar zengin olmasını ister. Yöneten, zengin olacak ki, avuç açtığınızda, avucunuz boş kalmasın. İşte, son seçimde, AKP oylarının %50 olmasının şifresi burada. AKP, insanlarımızın ümmet olmaya daha yatkın olduğunu çözümlemiş. Başbakanın politikası da tamamen buna dayalı. Korkmayın, ben sizi aç bırakmam. Bulgursa, bulgur. Makarnaysa, makarna. Kömürse, kömür. Vakti gelince borçlarınızı da ertelerim, ya da ötelerim. Bundan iyisi, Şam da kayısı. 

Diğer tarafta, siz derseniz ki: Siz halksınız. Ben size iş vereceğim. Çalışıp emeğinizle kazanıp yiyeceksiniz. Buna kimse inanmaz. İnanmazlar zira, baştaki yöneten diyor ki: Nerede iş vereceksin. Böyle bir şey yok. Böyle bir imkan olsa ben kullanırdım. Yöneten böyle deyince, ümmet de ona inanıyor. Toplumumuzun, sosyal yapısın ve aile düzenini de iyi bilmek gerekiyor. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Siz derseniz ki: Ben parayı ailedeki kadına vereceğim, işte orada yanılırsınız. Hem erkeklerin, hem kadınların desteğini kaybedersiniz. Erkek nereyi işaretlemişse, kadın oyunu oraya verecektir. İşte %26 nın izahı da budur. 

Başbakan dedi ki: Başka aday bulamadınız mı? Gittiniz mapustaki kişileri aday yaptınız. Dışarıda adm mı kalmamıştı? İşte, Başbakan ın, ileri demokrasi dediği buydu. Adaylarınız için, önce Başbakandan icazet alacaksınız. İcazet alacaksınız çünkü, seçimin galibi zaten bellidir. Yaptırılan anketler, yandaş medyanın tahminleri, en az %48 diyordu. Oldu da. Böyle olunca, Recep Tayyip Erdoğan, kimi isterse, meclisine onu alır. O meclise, öyle her isteyen giremez. Bir dahaki seçimde, önce Milletvekili Seçme sınavları yapılacak. MVSS yi geçenler, Milletvekili Yerleştirme Sınavına katılacaklar. Böyle olunca, hır gür de kalmayacak. İşte, ileri demokrasi dedikleri, bu. Demokrasi diye, illaki Demoklesin dediklerine uymak mecburiyetinde miyiz? Başbakan ne diyorsa o. 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..