Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

İleri Demokrasimize katkı yapan kediler...

İleri Demokrasimize katkı yapan kediler...
 

Bir gün bir kedinin çıkıp da ülke demokrasisine katkı yapacağını düşünebilir misiniz?

Evet, bir kedi ülkemizde uygulanmakta olan “İleri Demokrasi”ye 30 Mart seçimlerinde nasıl da katkı yaptığını hep birlikte, Enerji Bakanı’nın ağzından öğrenmiş olduk.

Bildiğiniz gibi demokrasimizin en güzel göstergelerinden birisini yerine getirmek için 30 Mart itibarıyla seçim sandıklarına gidip, yerelde bizleri beş yıl yönetecek yöneticileri seçtik.

Kimin kazandığını belirlemek için sandık başındaki görevliler ve meraklı kalabalıklar, sandıkların açılıp, oyların tasnifini merakla beklerken, birden bire seçim yapılan mekânlarda elektrikler kesiliverdi

Öyle bir veya iki seçim bölgesinde değil. Tam tamına 40 ilde elektrikler kesilmiş, oy sayımları uzun süre durmuş ve bir kısım bölgelerde, mum ışığı, lüks, telefon ışığı gibi aydınlatıcı araçların ışığında sayımlara devam edilmiş.

Enerji Bakanımız Taner Yıldız, elektrik kesintileri kendisine sorulunca, havaların kötü gittiğini, fırtına nedeniyle elektriklerin kesildiğini anlattı…

Ancak elektriklerin kesildiği bölgelerin büyük çoğunluğunda fırtına, kar boran olmadığı, havanın güllük gülistanlık, pardon günlük güneşlik olduğu itirazları yükselince, bir gün düşünme süresi isteyip, ertesi gün elektriklerin kesilme nedenini açıkladı!

Meğer elektriklerin kesilmesine, seçim sandıklarının karanlığa gömülmesine, demokrasimize ket vurulmasına neden olan bizim yakın ev arkadaşlarımızdan KEDİ’ymiş!

Bizim yaramaz Tekir(!)trafoya girmiş ve elektrik arızasına neden olmuş!

Yalnız trafoya giren kedinin hangi bölgeye ait olduğu hakkında bir bilgi yok!

Van Kedisi mi, Ankara Kedisi mi ne olduğu belli değil!

Böylesi “İleri demokrasi”nin uygulandığı ve seçimlerin üzerinden üç gün geçmesine rağmen, oyların yüzde 2.5’nin hala sayılmamasını hoş görüp, sayılan yüzde 97.5’i öne sürerek, demokrasimizin nasıl da geliştiğini herkese anlatmamız gerek.

Yolda belde gördüğümüz sevimli dostlarımız KEDİ’leri ellerimizle besleyip, demokrasimize yaptıkları katkı nedeniyle sevmeliyiz!

Seçimlerde hile mi?

Bunlar paralel yapının, haşhaşilerin uydurmaları!

Yolda belde bulunan yanmış oy pusulaları mı?

Onlar kullanılmayan, demokrasimizin geleceği için fazladan bastırılıp, seçimlerden dört gün önce sandık başkanlarının sırtlarına yüklenen oy pusulaları!

Sonuç mu?

Yüzde 44 her zaman yüzde 56’dan büyüktür!

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..