Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

İleri demokrasiyi pala ile korumak

İleri demokrasiyi pala ile korumak
 

Demokrasi koruması


Taksimde Gezi Parkı gösterisi sonrasında eli palalı iki saldırganın göstericilere saldırmalarının görüntüleri ile ilgili olarak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu twitter hesabından açıklama yaptı. Vali Mutlu, "Taksim'de izinsiz gösteri sonrasında çıkan olaylara karışan eli satırlı ve sopalı iki kişi yakalanarak gözaltına alındı, işlemi yapılmaktadır. Bu tür saldırı girişimlerine karşı polisimiz, görevini dikkatle ve titizlikle sürdürecektir" derken, "Ekranlara görüntüsü de yansıyan palalı saldırganı yakalamak isteyen emniyet görevlimiz de elinden kesi (sanırım burada kesim denilmek istenmiş) suretiyle yaralanmıştır." diye de ekledi. Ben bir vatandaş olarak Vali Mutlunun açıklamalarına septik, şüpheci bir şekilde bakma hakkımı kullanıyorum.

Ayrıca, Taksim'de yaşanan polis saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada skandal ifadeler kullanan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Projesi'nin durdurulmasına ilişkin alınan mahkeme kararının ardından Gezi Parkı'na gitme isteyen yurttaşlara dönük saldırıyı "Gayet doğal" diyerek savunmuştur.

21. yüzyıl dünyasında demokrasiyi ne korur? İnanın, demokrasiyi ne yargı korur, ne ordu korur ne polis ne de başka bir güç korur, hatta palanın koruduğu vuku bulmamıştır. Onu sadece ve sadece halk korur.  Tabii; O Ülkede yaşayan yüreğinde demokrasiyi hissedenler korur.''

Türk Silahlı Kuvvetleri iç Hizmet kanununun 35 maddesi diyor ki Silahlı Kuvvetlerinin görevi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır. Anayasayı zor ve cebir kullanarak ortadan kaldıran cuntadan nasıl olur da Anayasayı korumasını bekleriz ?  Bu beklenti safdillik olur, Anayasayı ve demokrasiyi koruyacak olan Halk ve halkın milli iradesini yansıtan T.B.M.M’dir.

Burada Halk, bir milleti oluşturan çeşitli toplumsal kesimlerden veya meslek gruplarından oluşan insan topluluğu diye tanımlanmış olup; yasamanın yetkinliği ise, gelişmiş, örgütlü tüm demokratik toplumlarda demokrasilerin kendisini anayasa ve yasalarla korumasından kaynaklandığı içindir.

Her zaman demokrasiyi, ona inanan, onu içselleştirmiş bağımsız siviller korur hem de yaşatır.  “Yaşasın demokrasi yaşasın özgürlük, yaşasın milli irade”  diyerek bütün gücümüzle demokrasiyi korumaya ve yaşatmaya çalışmalıyız.

Ağzı enli, ortası geniş, uca doğru daralan kalın, kısa ve ağır kılıç olan ve Tarihte atlı muharipler tarafından kullanılan, kabzaları altın işlemeli, kınları gümüşten olan, üzerleri de altın kakma yazılarla süslenilen bu kılıçlar günümüzde de kullana gelmektedir.

Hatırlayalım; geçtiğimiz mayıs ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da bir kişi cadde ortasında kimliği belirsiz 2 kişi tarafından pala ile saldırıya uğramıştı. Saldırganların asker ve Nijerya kökenli Müslüman olduğu ortaya çıkmış, saldırganların eylemleri sırasında 'Allah-u Ekber' diye bağırdıkları ifade edilmişti.

Peki, Ülkemizde ileri demokrasi tehlikede midir?, eli palalı iki saldırgan, kadına tekme atanlar halk mıdır?, bunlar halk ise palalarla ileri demokrasimiz korunmuş mudur?

Son söz; bu ülkede hak arayanları satırla, palalarla insanları kovalayanlar değil, satırlarıyla halkı aydınlatanlar tutuklanmadığı zamanda demokrasi korunmuş olur.Peki, Ülkemizde demokrasi tehlikede midir?, eli palalı iki saldırgan, kadına tekme atanlar halk mıdır?, bunlar halk ise palalarla ileri demokrasimiz korunmuş mudur? Yoksa bu palalar, konuşmaların satır başlarına dönüşmüş halleri mi?

Son söz; bu ülkede hak arayanları satırla, palalarla insanları kovalayanlar değil de, satırlarıyla halkı aydınlatanlar tutuklanmadığı zaman demokrasi korunmuş olur.

Nizamettin BİBER

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..