Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İleri geri konuşmak

İleri geri konuşmak
 

1925-1935 yılları arası Türkiye ileri gidememiş.

Gerilemeden anlaşılan egemenliğin Halifeliğin kaldırılması, Arap harflerinin terkedilmesi, tekke ve zaviyelerin kapatılması ise evet bir gerileme olmuştur.Hicri takvimden miladi takvime geçilmiştir örneğin. Eğitim ve öğretimin birleştirilmesi kanunu çıkarılmıştır. Medeni kanuna geçilmiştir. Tüm bunlar gerilemedir. Gerilemekten ne anladığınıza bağlı. Çünkü Atatürkle birlikte şeriat düzenine kıyasla bir gerileme olmuştur. Kendilerine göre haklıdır bunu söyleyenler yani.

Ha belki ekonomik yönden bir gerilemeden ya da ileri gidememiş olmaktan bahsediliyordur. Onda da haklılar aslını isterseniz. 1.Dünya savaşından yenik çıkılmış, orduları dağıtılmış, buna rağmen bağımzızlık savaşı kazanılmış. Ancak sonuçta harap bir Anadolu ile başbaşa kalınmış. Üstelik Osmanlının borçları da devralınmış Türkiyeden bahsediliyor. Amaç nedir? Kafa karışıklığı yaratmak.

Amerikan mandasını kabul etseydik daha ileride mi olurduk? Belki,

İngiliz mandasısı kabul etseydik daha ileride mi olurduk? Belki

Çözüm tek değil ki, bir çok çözüm var.Mustafa Kemal kanımca en onurlusunu seçmiş.İşgalcilere kafa tutmuş. Bir başkası himayeyi tercih ederdi.Dünyanın sonu mu olurdu.Hayır

Ne diyor haber:

"AKP Gençlik Kolları'nın İzmir'de düzenlediği panelde Atatürk için "Neden her yerde bu adamın heykelleri var?" dediği için Gazi Üniversitesi'nden uzaklaştırılan Prof. Atilla Yayla, kendisini Galile'ye benzetti." Yayla sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilimsel analiz yaptım. Kimse bu görüşlere kabul göstermek zorunda değil. İnandıklarımı savunuyorum. Tehditle fikirlerimden vazgeçmeyeceğim. Ancak yanlış olduğu ispatlanırsa vazgeçmem söz konusu olabilir. Kemalist çevreler, fikir geliştirmek yerine bağırıp slogan atmayı tercih ediyor. Türkiye'nin medeni bir ülke olması için ödenecek bedel varsa ödemeye hazırım." (Kaynak:Milliyet Gazetesi)

Türkiye hiç bir himayeyi kabul etmeyerek.Bağımsızlık ve özgürlüğük mücadelesi vererek o bedeli ödemiştir.Ve yolunu Batı Medeniyeti olarak çizmiştir.Bugün bu yapının üzerine bir taş daha koyabiliyor muyuz.Bir adım daha ileri gidebiliyor muyuz? O zaman alkışlanmayı hak ederiz.O zaman Galile oluruz.

 
Toplam blog
: 75
: 1153
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

1966 Samsun doğumluyum. KTÜ Mühendislik fakültesi mezunuyum. İzmirde yaşıyorum...