Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İleri saat uygulaması

İleri saat uygulaması
 

Her yıl Mart ayının Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan son gecesinde saatleri 1 saat ileri alırız (Yaz saati) ve Ekim ayının Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan son gecesinde 1 saat geri alırız. Yaz saati uygulaması yaklaşık 7 ay sürer.

Enerji Bakanlığı “saatleri ileri aldıktan sonra bir daha geri almayalım” demiş. Dışişleri Bakanlığı ise bun Avrupa ile saat uyumsuzluğuna neden olacağı için karşı çıkmış (1)

Enerji Bakanlığı 7 ay süren yaz saatini 12 aya çıkarmak istiyor. Oysa bir parçası olduğumuzu söyledikleri Avrupa ülkeleri yaz saati uygulaması yapıyor. O nedenle Dışişleri Bakanlığı itirazında çok haklı.

Milliyet’te haberde “Türkiye, yaz saati uygulamasında Avrupa ülkeleriyle birlikte hareket ediyor. ABD, AB'ye üye ülkelerin tamamı, Avustralya ve Rusya saatleri ileri-geri alıyor. Afrika kıtasının bir bölümü ve Uzakdoğu'daki bazı ülkeler ileri saati uygulamıyor. Çin, Japonya, Güney Amerika'nın büyük bölümü ve Orta Asya'daki birçok ülke ise önce uygulayıp sonra vazgeçti.” bilgisi verilmiş.

Bu bilgiye bir başka açıdan bakabiliriz.

1. Orta Doğu ülkeleri ile uyum Avrupa’ya uyumdan daha mı önemli?
2. Suudi Arabistan’da yaz saati uygulaması olmaması bir referans mı?
3. Avrupa’ya “senden uzaklaşıyorum” mesajını ima etmek mi istiyorlar.
4. Namaz vakitlerindeki 1 saatlik ani değişimlerden rahatsız olanlar mı var?

Biz saatleri ileri alıp öylece bırakırsak yılda iki kez Avrupa ile saat farklarımız değişecek. Oysa şu anda aynı gün ve saatte ileri ve geri aldığımız için hiç sorun olmuyor.

(1) Saatlerinizi artık geri almayınız!: http://www.milliyet.com.tr/2008/02/23/yasam/yas02.html

Ankara, 23 Şubat 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..