Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

İleri Yaş Sağlık Turizmi...

İleri Yaş Sağlık Turizmi...
 

07.08.2015

Ülkemizin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusu nedeni ile yaşlılar açısından çok tercih edilmektedir. Yaşlı turizminde bazı illerimizin giderek popülaritesi artmaktadır. Bu illerin başında; Antalya, Bursa, İstanbul olmakla beraber Sayın Tontuş; iki ilimizin daha açıklanacağını haberini verdi. Tarihi, doğası, kültürel zenginliği yüksek olan ülkemizin; deniz, dağ, macera, kültür ve sağlık turizmlerine hitap eden kaliteli ve çok sayıda turizm tesisi bulunmakla birlikte dört mevsimi aynı anda yaşayabilen bir ülkedir. Bilindiği üzere; sağlık turizmi günümüzde oldukça hızlı ilerleyen hizmet sektörü olmuştur. Türkiye gibi cennet bir ülkede doğru kullanıldığı zaman hem istihdamı artıracak hem de ekonomimize önemli katkılarda bulunacaktır. Malumunuz üzerine, Sağlık Turizminin medikal ve temel sağlık turizmi haricinde en önemli ayaklarından biri ileri yaş sağlık turizmidir.

Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut Çınar T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş’u makamında ziyaret etti. Yurt içi ve yurt dışında yapılacak olan projeler ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulundular. Tontuş yaptığı açıklamada; “Türkiye'nin medikal turizm, termal turizm ve ileri yaş-engelli turizmi alanlarındaki hizmet kalitesi yükseltilerek dünyadaki rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor” dedi.

Sağlık turizmi ve özellikle ileri yaş sağlık turizminde Sağlık bakanlığımızın yaptığı çalışmaları destekliyoruz diyen Çınar ise; Buna göre 10. Kalkınma Planı 3.Bileşene göre: “Sağlık Turizmi Hizmet Kalitesinin Artırılması” 3 nolu bileşen ile Sağlık Turizminde; yetkin ve yeterli personelin sağlanması ayrıca 4. Bileşene göre “Sağlık Turizmi Alanında Etkin Tanıtım ve Pazarlama Yapılması” belirtilmiştir. Türkiye'nin dünya genelinde marka değerinin oluşması için eğitim ve tanıtımı çok önemlidir” dedi.

DÜYADER Sağlık Bakanlığı tarafından Dünya Yaşlılık Derneği’nin faaliyet alanı dikkate alınarak verilen ve derneğin Bakanlıkça yapılacak sağlık turizmi çalışmalarında koordineli çalışabilecek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten 03.12.2014 tarih ve 5368.126 sayılı onay yazısı mevcuttur. Markalaşma’nın günümüzde ne kadar önemli olduğu bilincinin uyanması ile sektörlerinde yükselmekte olan yeni firmaların Markalaşmaları adına Zirve Katılımları bu birliktelikte atılan ilk adımları olacak ve Uluslararası sağlık turizmindeki rekabetçi değerini giderek arttıracağı açıktır. Umuyoruz ki, Ülkemizdeki bu fevkalade önemli avantajları daha etkili ve etkin kullanılması yolunda yol kat eder ve genç büyüklere daha sağlıklı, yaşam kalitelerini artırmaya yönelik huzurlu ve mutlu bir hayat yaşamalarını dileriz.

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..