Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İleriye gitmek..

İleriye gitmek..
 

Geçen seneki hedeflerimizi gerçekleştirdik mi? Bu sene için farklı hedeflerimiz var mı? Yoksa hala aynı hedefler üzerinden mi gidiyoruz? Bu sene kendimiz için neler yapmayı planladık? Bu hedefleri gerçekleştirmek için planımız ne?

Hayat tekrarlardan ibaret sanki. Günlük rutinin dışına çıkmak istesekte sorumluluklarımız buna engel oluyor. Günlerimizi gözümünüzün önünden şöyle bir geçirirsek, genelde günlerimizin aynı rutinde geçtiğini farkederiz. Sabahleyin kalkıp işe giderken aynı yolu katetmemiz, kahvemizi içtiğimiz yer, iş arkadaşlarımızla muhabbetimiz, ve günlük yapmamız gereken işler, takip etmemiz gereken projeler ve hatta müdürümüzle yaptığımız konuşmalar ve iş yerindeki sorunlar bile aynı olabilir. Peki bu rutin içinde nasıl farklılık yaratabilir, kendimizi motive edebilir ve geliştirmeye devam edebiliriz?

Öncelikle bu seneki büyük hedeflerimizi daha öiçülebilir küçük hedeflere bölmemiz faydalı olacaktır. Kısacası her aya küçük bir hedef koyabiliriz. Çok zor ulaşılamayacak ama bizi yinede zorlayacak hedefler. Büyük hedeflerimize ulaşmak için o ay yapmamız gereken şeyleri planlamamız da bizi ileriye taşıyacaktır. Örneğin, her ay bir kitap okumak, bir tiyatro seyretmek, bir hayır derneğine katkı sağlamak, bir üst eğitime devam etmek, yaşadığımız dünyayı güzelleştirmek için sivil toplum hareketine katılmak, yabancı bir dil & yeni bir teknoloji öğrenmek, sosyal aktiviteler içinde olmak, vs.  Eğer her ay hayatımıza yeni bir şey sokarsak rutin hayatımızı biraz renklendirmiş olur ve her gün yapmak zorunda olduğumuz görevlerde bizi o kadar sıkmaz.

Eğer kendimizi hayattan izole eder, yaşam amacımız da sadece iş olmaya başlar ve farklı şeyler yapmaya zaman da bulamazsak, kısır bir döngü içine girebiliriz ve bu da bizi mutsuz edeceği gibi hayallerimizden uzaklaştırabilir.

Bazen enerji bloklarımız da bizim ilerlememizi engelleyebilir. Geçmişte yaşadığımız olumsuz olaylara bağlı olarak gelecek için kararlar almakta ve ileriye gitmekte zorlanabiliriz.  Bloklarımızı ortadan kaldırmak için öncelikle onları farkında olmamız gerekir ki onları ortadan kaldırmak için de çaba gösterelim.

Ne geriye gidelim ne de yerimizde sayalım. Bizi mutlu edecek ileriye gittiğimizi ve geliştiğimizi görmek olacaktır.

Mutlu yarınlara doğru..

  

 
Toplam blog
: 9
: 2004
Kayıt tarihi
: 19.03.12
 
 

Aydan Kayserili 15 yıl Amerika’da yaşayıp çalıştıktan sonra Türkiye'ye döndü ve  Transform Intern..