Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İlerlemenin adı

İlerlemenin adı
 

Ne kadar ileri gitmeye çalışırsak çalışalım, ancak toplum bilincini en üst seviyeye çıkararak hedeflediğimiz çağdaş Türkiye profiline ulaşabiliriz.

Ülkemizde yaşanan nüfus patlaması sonucu üretici ve girişimci bir toplumu gölgeleyen tüketici toplum, ülkemizin istihdam alanlarını kısıtlamakta ve aynı zamanda genç kuşağa da parlak bir Türkiye bırakma yolunda önemli adımların atılmasına engel olmaktadır.

Ne yazık ki ülkemizin bulunduğu stratejik ve jeopolitik konumu bu denli kötüye kullanarak bir şeyler elde etmeye çalışan zihniyetlerin etkisi altında kalması ve buna toplumun hala gereken tepkiyi gösterememesi gerçekten acı verici bir tablonun da gözler önüne serilmesinde etkili olacaktır.

Genç beyinlerin gerekli yatırımlar yapıldığı takdirde ülkesi için yararlı işler yapan bireyler haline getirilmesi dikkate alınması gereken önlemlerin en önemlilerinden bir tanesi olmalıdır. Bununla birlikte girişimci bir toplumun yaratılması için basın ve yayın organlarının yardımıyla halkın bilinçlendirilmesi hedeflenmeli ve bu konuya gereken önem gösterilmelidir.

Artık üniversite bitirmenin bir ayrıcalık olarak görülmediği ülkemizde yaşam şartlarının giderek zorlaşması eğitim ve ekonomiye gereken önemin gösterilmediğinin bir kanıtı olarak sayılabilir.

Ne kadar uğraşırsak uğraşalım girişimci, üretken ve ihracat gelirleri ithalat giderlerinden fazla olabilen bir ülke haline gelmediğimiz taktirde ilerlememiz söz konusu bile olmayacaktır.

Bu nedenle umudumuzu ve inancımızı yitirmeden gereken hedeflere koşmak ve ülkemizi gerektiği seviyeye çıkartmak öncelikli hedefimiz olmalıdır.

 
Toplam blog
: 3
: 439
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

"Her zaman daha iyiye" hareketiyle hayatına yön veren ve nedense her ne kadar modern olursa olsun yi..