Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İlesam, Çerkeş’te öğrencilerle buluştu

İlesam, Çerkeş’te öğrencilerle buluştu
 

"ÇERKEŞ'TEN İLESAM GEÇTİ"


(26 ŞUBAT 2015)
 
ÇERKEŞ’TEN İLESAM GEÇTİ?
 
Geleceğin teminatı olan gençleri, telif hakları ve korsan yayınlara karşı bilinçlendirmeyi, edebiyata, şiire, sanata, kültüre olan ilgilerini arttırmayı, idareci ve öğretmenlerle beraber öğrencilere ulaşmayı hedef edinen ve bu kapsamda okul ziyaretlerine devam eden İLESAM, 26.02.2015 tarihinde Çankırı’nın şirin ilçelerinden birinde; Çerkeş’te idi.
 
Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Çerkeşliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği (ÇEDER) işbirliği ile organize edilen Çerkeş Kültür ve Sanat Gezisi etkinliğinde İLESAM Üyesi şairler, yazarlar ve halk ozanları Çerkeş’teki ilköğretim, ortaöğretim ve anaokullarındaki öğrencilerle bir araya geldi.
 
Çerkeş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Milli Eğitim Şube Müdürü Nurcan Yavuz, öğretmenlerimizden Sevgi Sopacı, öğrencilerimizden Münevver Danacıoğlu ve Mustafa Akbıyık bizleri karşılayan heyet içerisindeydiler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde başlayan buluşma yazar, şair ve ozanların ikişer kişilik gruplara ayrılarak çeşitli okulları ziyaret etmesiyle devam etti.
 
Ben ve Cemal Tuzcuoğulları Çerkeş Anaokulundaki minik öğrencileri ziyaret ettik. Okul Müdürü Derya Karaağaç ve öğretmenler bizi öyle sıcak duygularla karşıladılar ki bir anda sevgi deryası içinde buluverdik kendimizi.
 
Aynı duygu seli öğrencilerle buluştuğumuz anda da kendini gösterdi. Minik öğrencilerimize masallar okuduk. Masallar hakkında sorular sorduk, cevaplar aldık. Onlarla neden kitap okumamız gerektiğini konuştuk. Şarkılar söyledik. Bizlere şiirler okudular.
 
Tüm öğrencilerimizin okuyabilmesi için okul kütüphanelerine iletilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve öğretmenlerimize imzalayarak kitaplar hediye ettik. Yaklaşık iki saat önce tanıştığımız öğretmenlerimizden ve öğrencilerimizden ayrılmak onlar içinde bizim içinde zor oldu.
 
Etkinlik düzenlenen okulların arasında Çerkeş Anaokulu, 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulu, 19 Mayıs Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çerkeş Anadolu Lisesi, Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu, TOKİ Ortaokulu, Namık Kemal Ortaokulu, Atatürk İlköğretim Okulu bulunuyordu.
 
Bizlere ev sahipliği yapan Çerkeşliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği sohbetlerle zenginleşen öğle yemeğinin ardından Çerkeş Kültür ve Sanat Gezisinin ikinci yarısı 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
 
Program, Çerkeşliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Neşri Sarıbakkal’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın gerçekleştirdiği kısa bir konuşma ile başladı.
 
Zeynel Yeşilay’ın Çanakkale zaferimizin 100.yılı dolayısıyla hazırladığı multivizyon gösterisi öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.
 
Şiir dinletisinde Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) üyesi yazarlar/şairler kendilerini tanıtarak şiirler okudu.
 
Çerkeşliler program akışı içerisinde halk ozanlarımızın sazlarından dökülen türkülerle şenlendiler.
 
Başkan Mehmet Nuri Parmaksız’ın öğrencilerle yaptığı kısa söyleşi herkesi kahkahalara boğdu.
 
Öğrencilerden Rahman Adıgüzel ve Ceren Öğütcan da birer şiir seslendirdiler. Çerkeşli bir âşık kardeşimizden de türküler dinledik. Bir grup öğrenci o yöreye ait halk oyunları oynadı.
 
İlk kez bir yazarla, bir şairle tanışma şansını yakalayan öğrenciler onları bu kadar yakından görüp dinlemenin, merak ettikleri soruların cevaplarını öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Hele imzalı kitap almak onları çok sevindirdi.
 
Etkinliğe katılan isimler arasında İLESAM üyesi yazar/şair/halk ozanlarının arasında Vedat Fidanboy, Mahir Ünat, Zeynel Yeşilay, İlter Yeşilay, Hanifi Işık, Murat Duman, Salih Kozan, Aşık Sevdai, Selahattin Dündar, Songül Dündar, Cemal Tuzcuoğulları, Saim Yaylagül, Orhan Vergili, İsmail Tunç,Tarık Torun, Coşkun Mutlu,İbrahim İmer, Sibel Unur Özdemir, Durak Turan Düz; ÇEDER?den ise Hüseyin Neşri, Zuhal Karaağaç, Ayşe Koçer de bulunuyordu.
 
Programa Çerkez Kaymakamı Sayın Cengiz Ünsal, Çerkeş Belediye Başkanı Sayın Hasan Sopacı, Çerkeş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail Doğru, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
 
Çerkeşliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneğinin kültürel faaliyetlerine katkılarından dolayı Çerkez Belediye Başkanı Hasan Sopacı tarafından İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’a bir plaket takdim edildi.
 
Çerkeşliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Neşri Sarıbakkal ise şair, yazar ve halk ozanlarına programa katılımlarından dolayı birer Teşekkür Belgesi sundu.
 
Bu anlamlı ve güzel etkinlik kapsamında İLESAM’lı şair, halk ozanı ve yazarlarla buluşan Çerkeş sakinleri mutluluklarını dile getirirlerken, etkinliğin tekrarını dilediklerini belirttiler.
 
Dostlukların pekiştiği, hoşça geçirilen anların sonuna gelindiğinde sabah bizleri karşılayan ekip şimdi de uğurlamak için oradaydı.
 
HABER METNİ: SİBEL UNUR ÖZDEMİR
 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..