Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İlesam Beypazarı'nda öğrencilerle buluştu

İlesam Beypazarı'nda öğrencilerle buluştu
 

"RESİM:Papatya650"


Geleceğin teminatı olan gençleri, telif hakları ve korsana karşı bilinçlendirmeyi, edebiyata, şiire, sanata, kültüre olan ilgilerini arttırmayı, idareci ve öğretmenlerle beraber öğrencilere ulaşmayı hedef edinen ve bu kapsamda okul ziyaretlerine devam eden İLESAM, 09.05.2012 tarihinde Başkentin güzide ilçelerinden birinde, Beypazarı’nda idi.

İLESAM, Beypazarı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beypazarı Belediye Başkanlığının işbirliği ile organize edilen “Beypazarı Kültür ve Sanat Gezisi” etkinliğinde İLESAM Üyesi 30 şair-yazar ve sanatçı Beypazarı’ndaki İlköğretim ve Ortaöğretim Okullarındaki öğrencilerle bir araya geldi.

Beypazarlı Şair Gülten Ertürk ve arkadaşları tarafından karşılanan İLESAM Ailesi, Beypazarı Ticaret Meslek, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve İlçenin mutfak kültürünü yansıtan bir kahvaltının ardından dörder kişilik gruplara ayrılarak çeşitli okulları ziyaret etti.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinden;

Mehmet Nuri PARMAKSIZ, Suna GÜVEL,  İsmail TUNÇ,  Âşık ŞEFKATİ Anadolu Öğretmen Lisesini, 

İlter YEŞİLAY,  Nur ERSEN, Ayten ÇINAR, Zehra TEKİN Beypazarı Kız Teknik Ve Meslek Lisesini,

Arif BÜK, Vedat FİDANBOY, Nevzat DOĞANAY, Gülten ERTÜRK Beypazarı Lisesini,

Murat DUMAN, İbrahim İMER, Ahmet YILDIRIM Beypazarı Endüstri Meslek Lisesini,

Ahmet EROĞLU, Nurettin Gür OZANOĞLU, Bilal DİLSİZ, Fatma ALADAĞ ÖZCAN Namık Kemal Karaoğuz Vakfı Anadolu Lisesini,

İsa KAYACAN,  Ozan SEVDAİ,  Davut CÖMERT, Durak Turan DÜZ Beypazarı Anadolu İmam Hatip Lisesini,

İsmet Bora BİNATLI, Cemal TUZCUOĞULLARI,  Feyzullah SEÇKİN, Saim YAYLAGÜL,  Rıfat KAYA Beypazarı Ticaret Meslek Lisesini,

Salih KOZAN, Kemal ARSLAN, Sibel Unur ÖZDEMİR, İbrahim ENGİN Tolunay Özaka Anadolu Sağlık Meslek Lisesini, ziyaret ederek okul kokusunu ciğerlerine çektiler, çocukların cıvıltılarını işittiler ve öğrencilerin ışıldayan gözleriyle buluştular.  Öğrenciler ise belki de ilk kez bir yazar, bir şairle tanışmanın, onları bu kadar yakından görüp dinlemenin, merak ettikleri soruların cevaplarını öğrenmenin hazzını yaşadılar. Kitaplarını kendilerine imzalayarak hediye eden şair ve yazarların hayatlarında önemli bir yer tutacağı gün gibi ortadaydı çünkü çoğu ilk kez bir yazardan ya da şairden imzalı kitap alma şansını yakalamışlardı. Okulların bu etkinliğe verdiği önem, öğrencilerin onları ziyarete gelecek olan yazar ve şairlerin hakkında ön çalışma yaparak özgeçmişlerini incelemesi, eserleri hakkında bilgi sahibi olması, şiirlerini öğrenmesi ve sinevizyon gösterisi hazırlaması bunun en güzel göstergesiydi.

Benim de içinde bulunduğum grup arkadaşlarımla birlikte ziyaret ettiğimiz Tolunay Özaka Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Meryem ÜNAL TOPCU, Müdür Yardımcısı Hurşit ÇAĞLAYAN ve Turan TANRISEVER, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Çiğdem ACAR bizi öyle sıcak duygularla karşıladılar ki bir anda sevgi deryası içinde buluverdik kendimizi. Aynı duygu seli öğrencilerle buluştuğumuz anda da kendini gösterdi ve etkinlik tamamlandığında bile birbirimizden ayrılmak istemedik. Okul Müdürü Meryem ÜNAL TOPÇU’nun da şiir tutkusunu ve yazdığı şiirler olduğunu öğrenmek ve o şiirlerinden birini bizlerle ve ilk defa öğrencileri ile paylaşması bizleri ayrıca mutlu etti. Öğrenciler bizleri yapmış olduğu araştırmalardan tanıyorlardı. Biz onlara şiiri, öyküyü, sanatı,  hayatı, sevgiyi anlattık, kitap okumanın önemine değindik, neden okumaları gerektiğinin üzerinde durduk, daha önce ismini duymadıkları İLESAM’ı anlattık, İLESAM’ın hizmetlerinden bahsettik, telif haklarının ne kadar önemli olduğunu vurguladık, neden korsan yayın almamaları gerektiğinin altını çizdik, sohbet aralarında çeşitli temaları içeren şiirler okuduk. Biz, şiirlerimizi seslendirirken bir öğrencinin fon müziği seçimleri eşlik etti mısralarımıza. Onların, bizlere yönelttiği birbirinden ilginç soruları cevapladık. Etkinlik sonrasında imzalı kitaplarımdan almak için etrafımı kuşatan öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunuyordu. Ortanca Dergisi sahibi İbrahim Engin ise Ortanca Dergilerinden hediye etti öğrencilere. Ve tabii tüm öğrencilerin okuyabilmesi için okul kütüphanesine ve öğretmenlerimize de imzalı kitaplarımdan hediye ettim. Yaklaşık iki saat önce tanıştığımız öğretmenlerimizden ve öğrencilerimizden ayrılmak onlar içinde bizim içinde zor oldu.

Bizlere ev sahipliği yapan öğretmenlerimiz, şirin İlçelerinin yöre kültürünü yansıtan bir menü hazırlamışlardı öğle yemeği için. İnözü Vadisinde yemyeşil ağaçların gölgesinde yöresel yemeklerin tadına varırken az önce yapılan okul ziyaretlerinden geriye kalan anılar samimi ve içten sohbetlerle birbirine anlatıldı şair ve yazarlar tarafından.

Beypazarı Kültür ve Sanat Gezisinin ikinci yarısı ise Türk kültürünü, yöre sanatını ve geleneklerini tanıtmak amacıyla çalışmalar yapan Beypazarı Halkevinde yapıldı. Sunuculuğunu Şair Gülten Ertürk’ün yaptığı şiir dinletisindeTürkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Yönetim Kurulu ve üyeleri kendilerini tanıtarak şiirler okudu. Ayrıca program akışı içerisinde âşıkların sazları eşliğinde seslendirdikleri türküler de dinleyicilerin beğenisini kazandı. Dinletiye Beypazarı Kaymakamı Mustafa KAYA, Beypazarı Belediye Başkanı M.Cengiz ÖZALP ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet TEMÜR’da katıldı. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen IV. Ankara Şiir Olimpiyatlarına gidecek öğrenciler tarafından seslendirilen Necip Fazıl KISAKÜREK’ten “Sakarya Türküsü”  ve Can YÜCEL’den “Her Şey Sende Gizli” isimli şiirleri dinleme şansını da yakaladılar katılımcılar.

Program sonrasında İlçe Kaymakamı Mustafa KAYA, Belediye Başkanı M.Cengiz ÖZALP ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet TEMÜR tarafından  İLESAM Üyesi şair ve yazarlara sertifikalar takdim edildi. Sertifikaların yanı sıra branş öğrencileri tarafından yapılan ay yıldızlı gümüş rozetler günün anısı adına katılımcılara hediye edildi.

Etkinliğin ardından Tarih ve Kültür Müzesi gezilerek İlçenin tarihine ışık tutan, kültürünü, insanının yaşam biçimini tanıtan antika eşyalar, yöresel kıyafetler, haritalar, değerli madenler de görüldü.

Heyecanlı, sevgi dolu, şiirlerle bezeli, sazların tellerine sinen ezgilerde dile gelen güzelliklerin yaşandığı, dostlukların pekiştiği günün istemeden de olsa sonuna gelindiğinde sabah bizleri karşılayan ekip şimdi de uğurlamak için oradaydı. Bu anlamlı ve güzel etkinlik kapsamında İLESAM’lı şair-yazarlarla buluşan Beypazarı sakinleri mutluluklarını dile getirirlerken, etkinliğin gelenekselleşmesini istediklerini belirten yetkililere İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız etkinliğin tekrarı konusunda söz verdi.

 

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..