Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İlesam kahvaltıları ve İftarlarının ruhaniyeti

İlesam kahvaltıları ve İftarlarının ruhaniyeti
 

TADI DAMAKTA İZ BIRAKAN SOFRALAR...


Yaklaşık bir yıldır İLESAM, Ankara’da yaşayan, Türk Musikisinin gelişmesine katkılarda bulunan bestekârlarla kahvaltı sofralarında bir araya gelerek Meslek Birliğinin ileriye dönük projelerinde daha iyiyi, daha güzeli yakalamak adına sohbetler gerçekleştiriyor. Buluşulan bu sofralarda gerçekleştirilen sohbetlerde keyifli, samimi, neşeli anların paylaşılmasının yanı sıra pek çok proje gündeme getirilerek fikir telakkisinde bulunuluyor.
 
Bu geleneğini bozmayan İLESAM, Ramazan ayı içerisinde de iftar sofralarında üyeleri ile birlikte oluyor. Ramazan ayının ulviyetinin paylaşıldığı bu anlarda kardeşlik ve dostluklar pekiştiriliyor elbette.
 
İLESAM sofralarının sadece keyif paylaşımlarına vesile olmadığı; önemli iş görüşmelerinin, fikir toplantılarının yapıldığı, çeşitli projelerinin konuşulduğu, şiirlerin okunduğu bir ortam olduğu da dikkatleri çekiyor.
 
Dikkat çeken bir başka husus ise İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Genel Başkan Yardımcısı İlter Yeşilay’ın bu konudaki hassasiyetleri, titizlikleri, düzenlemeleri ve fedakâr çabaları. Bu çalışmalar hiç tartışmasız takdire şayan.
 
Ramazan ayı içerisinde haftanın dört akşamı İLESAM Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar yemeklerine her üyenin -İLESAM’ın 3000’e yakın üyesi olduğu düşünülürse- davet edilmesi elbette mümkün değil ancak asıl olan yüreklerin birlikteliğidir ki bu organizasyona katılamayan üyelerin başka organizasyonlarda yer almaları kaçınılmazdır zira Meslek Birliğimiz her geçen gün yeni ve farklı bir projelere imza atmaktadır.
 
Başka bir husus ise İLESAM sofralarının üyelerini bir araya getirmesi, tanıştırıp kaynaşmalarını sağlaması, bir dilim ekmeğin paylaşılmasının kalpleri yumuşatan etkisinin dokunuşlarının ta derinlerde bir yerlerde hissedilmesi. Ve daha da önemlisi iç dayanışmanın kuvvetlenmesi, yardımlaşmanın ön plana çıkması, birlik ve dayanışmanın gücüne erişilmesi.
 
Toplumsal değişimin hızlı bir şekilde değiştiği günümüzde Meslek Birliğimizin toplumumuza mal olmuş değerlerimize sahip çıkarak geleneklerimizi yaşatması ise bir başka güzellik. İftar menülerini oluşturan doyumsuz lezzetlerin yer aldığı sofraların menüleri bizzat Genel Başkan Yardımcısı İlter Yeşilay tarafından hazırlanıyor ki bu lezzetler geleneksel Türk mutfağından esintiler yaşatıyor konuklarına, gül şerbetiyle serinletiyor sıcak yaz akşamlarında.
 
Bu sofralarla iletişim arasındaki bağ inkâr edilemeyecek bir gerçekliğin, iletişim olgusunun insan hayatındaki ehemmiyetine de vurgu yapmakta olup bu organizasyonun sosyal işlevinin özünde ‘paylaşma’ öğesinin hâkim olduğu görülmekte.
 
İLESAM gücünü ve beraberliğini üyelerinden alan büyük bir ailedir. İLESAM ailesini, İLESAM sofralarında buluşturarak önce gözlere, sonra kalplere, daha sonra midelere hitap eden adeta görsel bir şöleni andıran bu sofraların gönülden gönüle, kulaktan kulağa, dilden dile dolaşarak efsaneleşeceği aşikâr.
 
“Ramazan boyunca toplamda 80 civarındaki üyemizi İLESAM'da iftarda ağırlıyoruz. Güzelliklerin paylaştıkça çoğalacağını biliyoruz. Gönül ister ki her üyemizi İLESAM'da ağırlayalım, tek tek onların fikirlerini ve düşüncelerini dinleyelim lakin bu sene çağıramadıklarımızı seneye inşallah davet edeceğiz. İLESAM büyük ve nezih bir aile, bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Asıl güzellik davetimize icabet eden üyelerimizde... Biz gücümüzü ve inancımızı her yönüyle üyelerimizden alıyoruz. Bu vesileyle her üyemize sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.”diyen İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, bundan sonraki Ramazanlarda da iftar geleneğini devam ettireceklerini, toplamda 7 kişilik verilen bu iftar yemeklerinin hem üyelerin kaynaşması hem de yapıcı eleştiri noktasında çok faydalı olduğunu, İLESAM’ın her üyesiyle büyük bir aileye döndüğünü ve zaman içinde daha da büyüyeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.
 
İLESAM Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar yemeklerine ve sohbetlerine katılan isimler arasında Hayrettin İvgin, Nalan Pulat, Galip Kurdoğlu, Nur Ersen, Sibel Unur Özdemir, Şerife Köksal Badısaba, Nuray Özener Değirmencioğlu, Salih Kozan, Ahmet Sandal, Ömer Ünal, İbrahim Etem Ekinci, Rıfat Çakır, Arife Aslan, Rüya Tokgöz, Yasemin Meydan Yeşilhisar, Rana İslam Değirmenci, Belgin Turan Satıcı, Cemal Tuzcuoğulları, Hakan Yılmaz, Arif Bük, Nurullah Çetin, Pehlivan Uzun, Ayten Gülçınar, Çelebi Öztürk,  Murat Duman, Bekir Yeğnidemir, Ahmet Alptekin, Osman Çeviksoy, Şaban Özüdoğru, Zeynel Yeşilay, Hilmi Uluboy, Vedat Ali İnam, Aziz Doğanoğlu, Ayça Nur Kip Akyol ve İbrahim Engin de bulunmakta.
 
Elbette yaşanan anın, her yürekte farklı anılara dönüşerek değerli dakikaların, değerli yüreklerle harmanladığı paylaşımlar yaşanan anı kıymetli kılmaktadır. Tadı damakta iz bırakan bu sofraların tüm sıcaklığıyla hayat bulmasına, bizlere ulaşmasına vesile olan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız beyefendiye ve İLESAM Genel Başkan Yardımcısı İlter Yeşilay hanımefendiye; ayrıca bu organizasyonda emeği geçen isimsiz kahramanlara teşekkürlerimizle…
 
SİBEL UNUR ÖZDEMİR
 
 
 
 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..