Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

İletişimimiz olmadığından gençler biz büyüklere Gulliver’s Travels’in küçük adamları gibi geliyor

İletişimimiz olmadığından gençler biz büyüklere Gulliver’s Travels’in küçük adamları gibi geliyor
 

Gençler gençlerle gezerler, dünyanın en saçma ve ilkel anlayışı; bir gençle bir yaşlının arasındaki fark sadece yaşıdır


Normalde olması gereken gençler asıl, biz istisna; ama görünen biz asıl, gençler istisna. Onlar bizim için ne düşünüyor bilmiyorum ama biz büyükler gençleri hayret ve ibretle izliyoruz.

Tamam anlıyoruz, yeni dünyanın bizim düşüncelerimizle şekillenmesini istemiyorlar; biz de istemiyoruz. Ya bizi kale almamanız(önemsememeniz) bir şey değiştirmiyor ki, direksiyonda hala hanzo dümene geçmeniz lazım!

Sizleri önemsemek, geleceği size teslim etmek istiyoruz; çünkü biz an gelir yoğuz. Ama sizler kusura bakmayın sanki gerçek değilsiniz, şekilden ibaretsiniz. Köşede kız arkadaşınız bekliyor, elbette bekleyecek; ama hep köşede kız arkadaşınız bekliyor. Ne çocuklarla ne de büyüklerle iletişiminiz yok. Dünyanın sahibi gibi(dünyada sizden başka kimse yaşamıyor gibi) davranıyorsunuz; ama farkında değilsiniz bu halinizle dışlanıyorsunuz.

Açık ve net söylüyorum, gençleri ciddiye almıyoruz; çünkü davranışları çok yüzeysel. Bir gencin hayatı nasıl sadece pi sayısı ve köşede bekleyen kız arkadaş olabilir! Gençler gençlerle gezerler, dünyanın en saçma ve ilkel anlayışı; bir gençle bir yaşlının arasındaki fark sadece yaşıdır. Bizim eğitimli olanlarımız da gençler gibi düşünüyorlar. 20 yaşındaki biri 50 yaşındaki birinin neyini beğenmiyor? Hatta onlar henüz olgunlaşmamış bedenleriyle bizim yanımızda çelimsiz duruyorlar. Sözde bizimle neyi konuşacaklarmış. Kafaları sarmazmış. Haklısınız, öyle ya biz medrese mezunuyuz, akşama kadar Şahmeran muhabbeti yapıyoruz! Sen emzik emerken bizler üniversite kampüslerinde dirsek çürütüyorduk.

Pi sayısını bilmekle hayatı ve dünyayı öğrenemezsiniz, büyüklerle iletişime mecbursunuz. Ben yaşlı bir insanla konuşan genç görmedim. Hatta gençler konuşmak için kaç yaşında diye kimliğine bakıyorlar. Bizler sizin umurunuzda değilsek sizler de bizim umurumuzda değilsiniz, çocuklarımız olsanız bile. İçinizde profesör var mı? Yok. Büyük sanatçı? Yok. Uzman? O yaşta uzman olunmuyor zaten. Her şey bizde ve siz bizimle konuşmuyorsunuz!

Eski kafalı insanların akran muhabbetinden mi etkilendiniz? Yoksa toplumdaki sapık paranoyasından mı? Hadi koçum, köşede kız arkadaşın bekliyor!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..