Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

İlginç bir duruma tanık oldum!

İlginç bir duruma tanık oldum!
 

Kaynak:taraf.com.tr


Yanlışım olmasın, saat 15:00 civarıydı sanırım, tarih de dün, gazete okuyorum, elbette milliyet.com.tr, flaş bir haber, Taraf gazetesi AKP’nin Cuma günü kapatılma kararı alınacağını yazmış, bu konuda demeçler verilmiş, Milliyet de flaş haber olarak vermiş elbette…

Haber altında yorumlar var, pek merak ederim, tam yorumları okuyorum, pat diye elektrikler kesiliverdi! Ben diyeyim beş, siz deyin on dakika sonra elektrikler geldi ancak ara tara yorumlar yok haber altında! Allah Allah!..

Haber var, yorumlar yok!

Ben diyeyim iki dakika, siz deyin beş dakika sonra haber de yok!

Yorumlar nereye gittiyse, haber de gönderilmiş peşi sıra!

******

İlk kez taraf gazetesinin sitesine girdim şimdi, haber orada var, (http://www.taraf.com.tr/makale/10504.htm), okuduğum haberin kaynağı aynen durup duruyor orada, ancak bizim gazetemizden kuş olup uçtu!

******

Son okuduğum yorum “Taraf’ı kapatsınlar” başlığıydı, Taraf taraftarlarının konu hakkında düşünceleri ile Milliyet okuyucularının yorumları arasında elbet dağlar kadar fark var, yine yeni bir gündem yaratılıyor diye düşünürken, haberin çekilmesi bu amaca hizmet midir, yoksa geleneksel hale gelen baskılardan mıdır, inanın bilemedim.

Ancak gerçek olan bir şey var ki; bir haber geri çekiliyor!

Anlamsız yeni bir gündem yaratılmasına çanak tutmamak adına ya da baskılar sonucunda, hiç fark etmez, her ikisinin de yolu demokrasiye çıkar!

Hani, birileri çıkıp da, yok yanlış habermiş de geri çekilmiş falan demesin diye kaynağın linkini verdim, okuduğum bilgiler aynen kaynaktaki gibiydi, lakin yorumlar Taraf’ın ve ilgili taraftarların istediği gibi değildi, elektrik kesilene kadar okuyabildiğim kadarıyla!

******

Gerçek nedir bilemem, az buçuk kafa yoran bir vatandaş olarak eğer Taraf Gazetesindeki makale de yok olsaydı, farklı bir düşünce içine girebilirdim; gereksiz yere ortalığı karıştırmayalım arkadaşlar tarzında ortak bir nota iletilmiş olabilirdi mesela tüm yayın organlarına.

Ya Milliyet’e özel bir nota iletildi, ya Milliyet ortamı gereksiz yere germeye alet olmaktan haber sonrası kaçındı ve haberi kendi inisiyatifi ile geri çekti, ki bu durumu alkışlarım şahsen!

Zira, gündem Zaman Gazetesi’nin attığı oltalarla alevlendiğinde, biz düz vatandaşların nedense hep aleyhine bazı kararlar onaydan geçmekte!

******

Yaşananların her şekliyle mutsuz olduğumu söyleme cesaretindeyim; özgür beyinler hep iyi şeyler üretirler, özgür insanlar hep daha güzel severler ve özgür bedenler hep daha güçlü dururlar! Bunlardan korkanlarsa hiç birine sahip olmayıp, olanları yok etme yanlısıdırlar! Lafta tam tersidirler, aman dikkat ediniz; olgunlaşmamış başakların başı pek diktir, bilirsiniz, olgunlaştıkça eğilirler; atıp savuran kişilerin boş başaklara benzetilmesi de işte bu yüzden!

*****

Ciddi bir şeyler oluyor, şahidiz, Ermeni soykırımı konusu nasıl ki temcit pilavı gibi önümüze konuyorsa, darbeler de keza, bizler de şu anlarda tarihe geçecek olaylara tanıklık ediyoruz aslında ve elbette ki belgeler o yıllara oranla çok daha fazla!

******

Özgür düşünüp, özgür davranmak demokrasinin vazgeçilmezidir; özgür alanı bireyin yeter ki bir başka bireyin özgür alanını daraltmasın!

Lafta, kağıtta değil, beyninde ve yüreğinde algıladığında o insan ancak demokrat olabilir, o insanların oluşturduğu toplum demokratik,o toplulukların oluşturduğu ülkelerde demokrasi olabilir, bu kadar basittir!

Gülgün Karaoğlu

Mart,19/2010

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..