Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '22

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

İlginç Dondurma Tasarımı

Dondurma sezonu açılıyoooor! Aslında “Dondurmanın sezonu mu olurmuş canım?” diyenlerdenim. Kendisini her mevsim tüketebiliyoruz farklı farklı şekillerde. Fakat şu gerçeği de unutmayalım, havalar ısındığında şöyle serinletici bir şeyler arıyoruz. İmdadımıza 2 şey yetişiyor, dondurma ve soğuk içecekler. Bu yüzdendir ki dondurma sezonu : “Ay piştik, içim yandı bu sıcak ne.”  cümlelerinin kurulmaya başladığı an diyebiliriz. Piyasada çeşit çok… Her türlü dondurmayla karşılaşıyoruz biliyorsunuz, bu hafta köşemde yaklaşık 3-4 yıl önce tanıştığım bir dondurmayı ağırlıyorum. Hadi başlayalım!

Aslında biz onunla tanışmış olsak da kendisi yeni bir dondurma tasarımı… Tüketicileri gözlemliyorum da, Crack’ı ilk defa gören ve duyanlar var. Bu dondurma tasarımı bir bardak şeklinde karşımıza çıkıyor, yani standart dondurma paketinde ya da kutusunda değil. Dondurmanın dışı kırılabilir çikolata ile kaplı durumda. En dikkat çeken ve şaşırtan yere geliyorum… Dondurmayı tüketmek istediğinizde buzluktan çıkarıp 5 dakika bekletiyorsunuz ve sonra paketin her iki yanında bulunan “Kır” butonuna bastırarak kırılma sesini duyuyorsunuz. Krtttt… Bu sesten sonra dondurmanızı afiyetle tüketebilirsiniz. 2018 yılında tükettiğim bu dondurma tek çeşitti. Şuan ise görüyorum ki, karamel, double çikolata, cookie, klasik, beyaz ve bademli olmak üzere 6 farklı çeşitte günümüze gelmiş… 83ml,100ml,440ml olarak üretiliyor.

Farklı gıda üretimleri, dikkat çeken tasarımlar insanı çok heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Bildiğimiz dondurma, böyle bir şekilde karşımıza çıkınca gözlerimiz gülümsüyor. “Aa bu neymiş? Nasıl bir şey? Bastır bastır yandan öyle yeniyormuş, aa oldu bak seninki krrtttladı. Ben yapamadım, benimkini de yapsana.“ tepkileri de çok tatlı değil mi? Bizler biliyoruz ki üretimin gelişmesi, kendisini yenilemesi piyasayı da renklendiriyor ruhumuzu da. E içimizi de serinletiyor, bir dondurmadan beklentimiz budur zaten…

Sağlıkla Kalın!

Not: “Şu çocukların dondurma yasağı kalksın anne babalar, yeter ya.” (Sizden yanayım çocuklar.)

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Çağlar

 

 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..