Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '17

     
    Kategori
    İnternet
     

    İlginç Mesleker & İlginç Hizmetler

    İlginç Mesleker & İlginç Hizmetler
     

    ilginç meslekler


    Dünya kalabalıklaştıkça farklı olmak bir gereklilik haline geldi. Markalar, insanlar, fotoğraflar, ürünler... Kim farklı olursa, farkını ortaya koyarsa tercih edilme olasılığı da artıyor. Bugün yaptığımız işlerde bile farkındalık ortaya koyamazsak sadece belli bir yere kadar gelebileceğimiz aşikardır. Bazı insanlar da yaptığı işte farkındalık yaratmak yerine mesleğini tamamen farklı seçer ve insanlar ilginç hizmetler sunar.

    Bu yazıda dünyadaki ve Türkiye'deki ilginç hizmetleri sizlere anlatacağım.

    Video Oyun Deneyicisi: Dünyada en fazla ilgi çeken ve özenilmeye başlayan mesleklerden birisi. Bu meslekteki kişiler son çıkan oyunları deneyerek onları puanlıyor ve bu şekilde para kazanıyor.

    Vücut Boyayıcısı: Özellikle yurtdışına çıktıysanız sıklıkla vücudu boyalı cansız mankenleri görürsünüz. Cansız mankeler sizinle fotoğraf çekinerek para kazanırlar. Bu mankeleri boyayan kişiler de Vücut Boyacılarıdır. Birçok özel festival ve fuar için de çalışırlar. Çoğunluğu aslında makyaj uzmanıdır da.

    Hayvan Akupunturcusu:  Akupuntur aslında Çin'in geleneksel tedavi yöntemlerinden biridir. Belki çoğu kişi ne işe yaradığını bilmiyordur. Genelde ağrıları azaltmak için insanlarda kullanılan bir yöntemken son dönemlerde hayvanlarda da kullanılmaya başlandı.

    Türkiye'de son dönemlerde meşhur olan ilginç hizmetler ise;

    Dert Dinleyici: Sosyal medyada sıklıkla karşınıza çıkmıştır Dert Dinlenir Hizmeti. Her ne kadar araştırsam da dünyada bu şekilde bir hizmet bulamadım. Sarılma hizmeti bile var ancak sadece dert dinleme yok.

    Düğüne Gelen Yabancı Konuk: Düğününüz kalabalık görünsün diye düğünüze parayla yabancı çağırdığınız bir meslek. Bu işi yapanlar çok fazla kazanmasa da hem düğünler sayesinde sosyalleşiyor hem de pasta ve limonataya para vermiyor.

    İş Buldurucu: Böyle bir hizmet varsa neden işssizlik var diyeceksiniz ancak bu kişi kendi müşterilerini kendisi seçiyor. Sadece potansiyelli görürse sizi işi kabul ediyor.

    İlginç meslekleri ve hizmetleri bir sonraki yazımda yazmaya devam edeceğim. 

     
    Kayıt tarihi
    : 11.06.17
     
     

    Merhaba, Kadir Has Üniversitesi İletişim Tasarım & Çift Anadaldan Halkla İlişkiler Mezunuyum. Sin..