Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

İlginç mücadele...

İlginç mücadele...
 

antu.com - trabzonspor.org


Spor Toto Süper Ligde 25. hafta mücadelelerini geride bıraktık. Futbol arenasında yönetici olanlar, olan biteni bize bir türlü aktarmayan yayıncı kuruluş ve de taraftarlar ilginç olaylara imza attılar. Kısa kısa değinmek gerekirse; 

Hakemlerimiz yanlış karar vermektedir inancımız artık iyice yer etti. Bu konuda Demirören ve Şener tarafından istikrarlı bir çalışma yürütülmekte, halbuki bu iki kişi ayrı saflarda gözüküyorlar. Geçtiğimiz hafta kendi kendilerine gelin güvey nasıl olunur diye soran bu iki arkadaş, arka arkaya açıklamalar yaparak "neyin peşindeyiz biz?" bilmecesini ortaya atıp sonra da kendilerine cevap veren Fenerbahçe yönetimine "ortam, kaos ortamı olmasın susalım" diyerek ilginç bir yaklaşım sergilemekteler. 

Fenerbahçe taraftarının Konyaspor maçında açmış olduğu "1/4 > 3/4" denklemi de futbolumuza getirilen matematiksel yaklaşıma ilginç bir örnektir. Zira Fenerbahçe dışındaki tüm takımların aslında aynı anlayışa hizmet ettiğinin herkesçe kanıksanmasıdır. Sonra biz Fenerbahçeliler "Türkiye'de iki takım vardır Fenerbahçe ve diğerleri" dediğimizde tepki gösterilmesi de garip olmuyor mu? 

Galatasaray taraftarının bütün sezon susup tam da derbi öncesi; 2000 yılında yere göğe sığdıramadığı Hagi'ye küfür etmesi ve istifaya davet etmesi de manidardır. Oynadığı zamanlar ülkemizde hakemlere tükürebilen tek futbolcu olan Hagi'nin bu başarısızlığı ve aynı ülkede düştüğü bu acınacak durumda ilginçtir bence. 

Yayıncı kuruluş diyoruz reklam olmasın diye ancak herkesin aklına aynı şey geliyor dolaylı reklama mı girer bu diye düşünmeden ileteyim "Türk olmaz bu maçları alman hakeme yorumlatalım" , "nasıl olsa TRT maçı bir saat sonra verecek, o saate kadar bizi izleyenlere görüntüleri vermeyelim, verecek gibi yapıp araya tekrar Şansal'ı sokalım o da derin futbol bilgisiyle yorum yapsın herkez sinirinden çatlasın" anlayışı son derece çağ dışı. Bugün öğlen haberlerini bir haber kanalımızda izliyorum; İspanya, İtalya liglerinden hem de Barcelona gibi bir takımın maçının özetylerini izleyebiliyoruz ancak Konyaspor maçına bakamıyoruz. Soruyorum neden? 

Son olarak TRT de maçların aralarına serpiştirilen Hakan ŞÜKÜR ve Sergen YALÇIN yorumları nedendir merak ediyorum. Sergen gibi bir adam Miroslav STOCH için "beceriksiz" diyor ve bu devlet televizyonunda yorum diye yayınlanıyor ki yeteneğini kullanamayacak kadar beceriksiz olan ve futbolu bu yüzden bırakan kendisidir. Hakan Şükür yabancı futbolcularımı eleştiriyor yoksa Galatasaray yönetimini mi eleştiriyor ve bu adam neden Fenerbahçe'de sürekli bir şeyleri beğenmiyor ya da konusu bu da sürekli böylemi çalışıyor programdan önce, merak ediyorum. Hatta bu programda yaşananların TRT çizgisine yakışmadığını düşünüyorum. 

Saygılarımla... 

 
Toplam blog
: 59
: 459
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

23.11.1977 doğumluyum, nüfus kağıdımdan belli olur memur çocuğuyum. Aslen Erzurumluyum. Evliyim iki ..