Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '18

 
Kategori
Teknoloji
 

İlham Perilerinin Yeni Güzergâhı

İlham Perilerinin Yeni Güzergâhı
 

Dan Brown, son romanı "Başlangıç"ta kitabın en esas oğlanı Edmond Kirsch'e şunları söyletir:

"Edmond, “Şöyle düşünün!” dedi. “İlk insanların ateşi bulmalarıyla tekerleği icat etmeleri arasında milyon yıldan fazla zaman vardı. Ama sonra matbaayı icat etmek bin yıl aldı. Yüz yıl kadar sonra teleskop yapıldı. Takip eden yüzyıllarda çok daha kısa aralıklarla buharlı gemiden benzinli otomobile ve uzay gemisine geçtik! Bundan sonra kendi DNA’mızı çözmeye başlamak sadece yirmi yılımızı aldı!”

Kirsch, “Artık bilimdeki ilerlemeleri aylarla ölçüyoruz!” diye bağırdı. “Akıllara durgunluk veren bir hızla ilerliyoruz. Günümüzün en hızlı bilgisayarının abaküs gibi kalacağı; en gelişmiş ameliyat yöntemlerinin barbarlık gibi geleceği; enerji kaynaklarının odadaki mum ışığı gibi antika görüleceği zamanlar bundan çok uzak değil.”"

Ve şöyle bitiriyor:

"… inanın bana, insanın gelecek birkaç yıl içindeki ilerleyişi şok edici, ayrıştırıcı ve hayal etmesi imkânsız olacak!"

Bu durumun nedenleri hakkında bir yorumda bulunmuyor. Okuyucuya bırakmış.

Bence; sözünü ettiği gelişmelerin aralarındaki sürelerin tümü "bilgi paylaşımı"yla ters orantılı. Yani "bilgi paylaşımı" arttıkça gelişmelerin aralarındaki süreler azalıyor. E… Her fırsatta söyleniyor: İnternet, "bilgi paylaşımı"nı artırdı falan diye. Bu durumda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz sanırım: İlham perilerinin yeni güzergâhı internettir!

 

 

Not: İlk blogumdan 2627, bundan öncekinden 2014 gün sonra yeniden merhaba. 5 Eylül 2012'de şunları demişim: "Not: Önceki yazımı 17 Temmuz 2011'de yazmışım. 13,5 aydır yoktum yani. Aslında bir yere gitmiş değilim. Hep buralardaydım. Ama yukarıda da söylediğim gibi hem biraz alan değiştirdim, hem de fareyle yazı yazmaya alışamadım. Ancak, arayı bu kadar uzatmamaya çalışacağım bir daha." Aynen devam. Umarım bir sonraki ayrılığım çoook daha uzun süre sonra olur.

 

 
Toplam blog
: 92
: 521
Kayıt tarihi
: 01.01.11
 
 

Milliyet Bloga taşınmam kolay olmadı.. Varlığını aşağı yukarı başlangıcından beri bildiğim bu dev..