Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İlhamın oluşumu-2

İlhamın oluşumu-2
 

Bilgi paylaştıkça büyür, sanat paylaştıkça aydınlatır.

İlhamın ortaya çıkması için daha önce verdiğim yazıdaki; sevgilinin (sanatsever) nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığı, kızdığı, üzüldüğü, korktuğu vb. duyguların yanında, bilgisi ve kültürü nedir, gibi soruları cevaplamamız gerekir. Cevaplayamıyorsak henüz zihnimizde yazmak için ilham belirtileri görülmeyecektir. Cevaplarımız aynı zamanda masaya koyduğumuz malzemelerimiz olmakta. Bu durum sevgiliye veya babamıza hangi hediyeyi almaya karar verdiğimiz an gibidir. Sanatçı gündemde hangi konuların ve duyguların, haberlerin, trendlerin, oluşumların bulunduğunu değerlendirir ve ortaya sunulmuş olanları inceler ve eksik, ortaya konmamış biçim, renk, konu, olay, şekilleri saptar ve kendi eserini hazırlamaya başlar.

İşin zorluğu bahsettiğim cevaplarda ve bilgidedir. Bence bu cevapların hepsini bulduktan sonra yaparım düşüncesi
yeteneği erteler. Cevapların alındığı kısımla başlanırsa yeni bilgiler gelmeye, düşüncede oluşmaya başlayacaktır. Sanatçı konular arası geçiş ya da ilgilendiği konu hakkında "benim farkedip çevremin farkedemediği ne var" ve " ortadaki bulunan veriler nasıl bir yeni oluşumunlara neden olur" sorusunu sorar. Her insanda sanatçı ruhu, icat yeteneği ve keşfetme merakı vardır.

Bazı sanatçılar sanatı halk için yapar, bazı sanatçılar ise sanat için yapar. Her ikisi de gereklidir. Sanat için yapan, zamana dayalı, uzun dönemleri kapsayan konular üzerine hedefsel sanatı yapar ve uzun ömürlü olmasını ister. Halk için yapanda günü yaşamak, yaşatmak için.

 
Toplam blog
: 110
: 1205
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

"Yazıyorum o halde düşünüyorum" diyen, güncel gelişim ve değişimleri takip ederken anlam ve kavramla..