Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İlhamınızı Nereden Alırsınız?

İlhamınızı Nereden Alırsınız?
 

                     

Bazen başkalarının tecrübeleri bize ilham kaynağı olur ve aldığımız bu ilham ile zor olan bir yaşamımız varsa daha dayanılabilir hale bile gelebilir. Bu tür anlarda çektiğimiz acı hafifler ve ilerlemeye daha niyetli oluruz. İlham aldığımız kişiler bize her zaman  “Neden bu benim başıma geldi ya da geliyor?’yerine “Şimdi neler yapabilirim? Bundan sonrası nasıl olmalı? sorusunu kendimize sormamız gerektiğini bize hatırlatan kişilerdir. Bu yazımda küçük peri Carrie’nin başından geçenleri size aktarmak istiyorum. Bakalım Carrie’nin hikâyesini beğenecek misiniz? 

Periler ülkesinde Carrie isminde bir peri yaşarmış. Carrie, diğer periler gibi uçamıyormuş. Çünkü doğduğunda tek kanatlıymış. Carrie’nin uzun kızıl saçları, parlak yeşil gözleri varmış. Günlerden bir gün babasına, diğer periler gibi uçamamasının sebebini sormuş. Baba peri Samuel,

- Sevgili Carrie, Tek kanatlı olduğun için de uçamıyorsun, demiş. Carrie, biraz hayal kırıklılığına uğramış olsa da annesinin üzüntü ile baktığını fark edince;

-Olsun, önemi yok. Eminim günün birinde benim de diğerleri gibi iki kanadım olur, demiş. Carrie o günden sonra kendini sürekli çalışmaya adamış. Yardıma ihtiyacı olan herkese karşılık beklemeden yardım ediyormuş. Sonbahar geldiğinde, yeni yıl kutlamalarının Carrie’nin yaşadığı köyde yapılacağı haberi gelmiş. Köy sakinleri bu habere çok sevinmiş. Kutlama günü geldiğinde Periler kraliçesi, uçan arabasıyla köy meydanına inmiş ve herkesi selamlamış. Milyonlarca minik ışıkla süslenmiş kutlama alanı herkesin gözünü kamaştırıyormuş. Sürekli masaları düzenleyen, ışıklarla ilgilenen çalışkan peri Carrie herkesin dikkatini çekmiş. Ancak Carrie’nin uçamaması onları çok üzülüyorlarmış. Periler Kraliçesi kutlamaların bitiminde herkesi selamlayarak kapanış konuşmasına başlamış;

-Hepinizin bu seneki kutlamadan çok memnun kaldığınızın farkındayım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel bir kutlama oldu. Hepiniz ile gurur duyuyorum. Bazılarınız küçük Carrie’nin uçabilmesi için neden bir şeyler yapmadığımı merak ediyor.  Bildiğiniz gibi Carrie doğduğundan beri hiçbir beklentisi olmadan herkesin yardımına koşuyor ve yaptıkları ile hepimize ilham kaynağı oluyor. Carrie ileride ilham perisi olacak. Hatta şimdiden birçok kişinin kendi içindekini bulmasına yardımcı oldu. Örneğin; Küçük Sherry, doğduğundan beri uçmaktan korkuyordu. Carrie, uçma deneyimini yaşamak için insanlar âleminde gördüğü balonun aynısını yaptı ve uçmayı deneyimledi. Carrie’nin korkmadan balona bindiğini gören Sherry, kendisinin de uçabileceğine inandı ve şimdi o kadar güzel uçuyor ki hepinizin bildiği gibi şu an yeni doğan kuşlara uçmayı öğretiyor.

Sizleri toplantı bölgesine getiren Jerry, eskiden evinden dışarıya çıkmayan ailesinden başka kimseyle görüşmeyen bir periydi. Bir gün Carrie’nin insan dostları ile olan ilişkisini ve bu ilişkiden aldığı keyfi fark edince evden dışarıya çıkmaya ve etrafı keşfetmeye karar verdi ve bu şekilde Jerry’nin yön bulma konusundaki ustalığı ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi önemli yerlere giderken Jerry hepinize rehberlik yapıyor.  

Son olarak öfkeli Alfred’den bahsetmek istiyorum. Carrie’nin her ne olursa olsun gülümsüyor olması ve diğerlerine gösterdiği anlayış Alfred’e ilham kaynağı oldu ve şimdi Alfred çocukların hayal dünyalarını geliştirmelerinde yardımcı oluyor.  

Carrie günün birinde çevresindekilerin hayatına nasıl dokunduğunu fark edecek ve sadece var olmasının dahi diğerlerinin kendi içlerindeki gücü fark etmelerinde etkili olduğunu keşfedecek. İşte o zaman gerçek görevi olan ilham periliğine terfi edecek. Kim bilir? Belki de benden sonraki kraliçeniz Carrie olur. İşte o zaman o çok istediği kanadı kendisi için yaratacaktır. 

Carrie ile ilgili gerçeği öğrenen periler çok mutlu olurlar. Periler kraliçesi köyü terk etmeden önce son bir kez Carrie’i görmek ister. Herkes Carrie’yi arar. Carrie köyden ayrılmadan önce Periler kraliçesini son bir kez görebilmek için beklerken kraliçenin arabasının bulunduğu yerde uyuya kalmıştır. Periler kraliçesi, arabasının yanına geldiğinde, Carrie’yi görür ve onu kucaklayarak anne ve babasına teslim eder. Sonra da uçan arabası ile köyden uzaklaşır. 

Aslında zaman zaman tıpkı küçük Carrie gibi çevremizdekilere ilham kaynağı oluyoruz. Birbirimize ışık tutmak için buradayız. Belki de sürekli çaba harcayıp bir şeyleri yaratmaya çalışmak yerine sadece var olmamız yeterlidir. Ne dersiniz?

                                                                                                                     

Sevgiler

Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.

www.yourwishisyourreality.com

Sibel.kavunoglu@gmail.com

 

  

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..